Politie Groningen

Persberichten donderdag 29 januari 2004

provincie Groningen, 29-01-2004 -

Groningen: politie houdt krattendief aan
De politie heeft woensdagochtend op de Moeskersgang een 40-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor diefstal. De verdachte pakte vanaf een vrachtauto twee kratten om vervolgens met zijn buit langs het politiebureau weg te fietsen. De krattendief had pech, omdat een politieman in burger op zijn fiets passeerde en de diefstal zag gebeuren. De diender kon de verdachte achterhalen en aanhouden. De verdachte is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op. De kratten zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Groningen: aanrijding met drank
De politie heeft woensdagmiddag op de Europaweg een 41-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De man was op de Europaweg in aanrijding gekomen met een 73-jarige vrouw uit Boerakker. De vrouw verwisselde van rijstrook en kwam vervolgens in aanrijding met de Stadjer. De 41-jarige bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau bleek dat hij 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: recalcitrante winkeldievegge aangehouden
In een warenhuis aan de Grote Markt heeft de politie woensdagavond een 34-jarige vrouw zonder vaste woonplaats aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had beenwarmers uit het warenhuis weggenomen, maar werd door politieagenten op heterdaad betrapt. Tijdens de aanhouding gedroeg de dievegge zich recalcitrant door de agenten in woorden te beledigen. Ook wist ze een van de dienders aan de haren te trekken en te bijten. De verdachte kon met gepast geweld worden overmeesterd. De verdachte werd ingesloten. Zij zal vandaag nader worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt autokraker aan
De politie heeft woensdagavond in de Kleine Raamstraat een 44-jarige man uit Groningen aangehouden voor poging tot inbraak. Een getuige zag dat de Stadjer bezig was bij een auto en waarschuwde vervolgens de politie. De politie kon de verdachte op basis van het opgegeven signalement aanhouden. Hij werd geknield bij een fiets aangetroffen. Bij nader onderzoek bleek dat het slot van een personenauto in de Kleine Raamstraat was geforceerd. De verdachte is ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: Stadjer na schoolinbraak aangehouden
Op de Hereweg heeft de politie woensdagnacht een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak. De Stadjer werd vlak na een inbraak in een school aan de Donderslaan op grond van een signalement aangehouden. De inbreker werd direct na de inbraak door een beveiligingsmedewerker op een fiets gesignaleerd. Hij bleek in het bezit te zijn van een tas met daarin een computer. De Stadjer kwam ten val en liet de buit achter, waarna hij kon ontkomen aan de beveiligingsmedewerker. Hierop wisten politieagenten de verdachte op de Hereweg in te rekenen. De man is ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.