Provincie Overijssel

Inspraak reconstructie loopt door tot 4 februari

Tot en met 4 februari 2004 ligt het Ontwerp-Reconstructieplan nog ter inzage. Er kan dus nog een week gereageerd worden op de plannen voor de herinrichting van het platteland van Salland en Twente. De afgelopen weken hebben ruim 2400 mensen zich laten informeren op speciale bijeenkomsten in het gebied.

Voor adressen en meer informatie over de inspraakprocedure: zie de link onderaan.

Gedeputeerde Piet Jansen is zeer tevreden over de opkomst op de avonden. Het doel van de avonden was om nu, tijdens de inspraakperiode, de betrokkenen te informeren over het ontwerp-reconstructieplan. Piet Jansen: "Er ligt niet zo maar wat op tafel; er is bijna twee jaar goed nagedacht over het plan door alle betrokken organisaties. Maar het gaat om een ontwerpplan. Wij horen graag opmerkingen van betrokkenen over het plan, zodat wij het waar mogelijk nog kunnen aanpassen en aanscherpen."

Er blijken veel vragen te leven."Naast agrariërs die de toekomst met weinig vertrouwen tegemoet zien, heb ik ook veel jonge boeren gesproken die kansen zien in de reconstructie", aldus Piet Jansen. De bezoekers van de bijeenkomsten, voor het merendeel agrarische ondernemers, stelden vooral vragen over de financiering van het reconstructieplan en de zogenaamde sterlocaties.

Toekomst
Uitgangspunt van het reconstructieplan is dat de landbouw en in het bijzonder de intensieve veehouderij een toekomst heeft in het gebied. Gedeputeerde Jansen: "Het reconstructieplan beschermt in landbouwontwikkelingsgebied en rond sterlocaties de ruimte die nodig is voor verdere ontwikkeling van de intensieve veehouderij . Het biedt aan de andere kant bedrijven die nu vaak al op slot staan door Europese en nationale regelgeving een kans om te verplaatsen of om te schakelen naar andere bronnen van inkomsten. Het initiatief ligt bij de ondernemers."

Om bedrijven te ondersteunen in plannen voor verplaatsing hebben de provincie en GLTO het coördinatiepunt intensieve veehouderij opgericht. Intensieve veehouders kunnen het coördinatiepunt bellen en afspraken maken voor een bezoek. Het coördinatiepunt is te bereiken onder telefoonnummer: 0570 662371.



Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel