Gemeente Sittard-Geleen

gemeente Sittard-Geleen d.d. 27 januari 2004

1. Wateroverlast Limbricht.
Voor de bestrijding van wateroverlast in Limbricht moet ca. 400 m. nieuw riool worden aangelegd. Bij de voorbereiding van het project is gebleken dat de twee bestaande rioolstrengen scheuren vertonen. Deze strengen kunnen voorzien worden van een nieuwe buiswand, waarmee het probleem is opgelost. De hieraan verbonden extra kosten zijn echter niet voorzien in het project.
Beslissing: akkoord met uitvoering herstelwerkzaamheden. Kosten opvangen binnen algemeen uitvoeringsplan riolering 2004.
2. Bodemkwaliteitskaart en bodembeheerplan voor grondgebied voormalige gemeente Born.
Om milieuhygiënische en financiële redenen zal de problematiek van bodemverontreiniging beheersbaar gemaakt moeten worden. Hoe dat kan staat beschreven in de beleidsdocumenten Actief Bodembeheer Limburg en de Vrijstellingsregeling grondverzet. Voor de voormalige gemeente Born is er nog geen bodemkwaliteitskaart en bodembeheersplan voorhanden.
1. Ingestemd met de ontwerp bodemkwaliteitskaart en het bodembeheerplan voor het grondgebied van de voormalige gemeente Born;
2. De ontwerp bodemkwaliteitkaart en het bodembeheerplan overeenkomstig de inspraakverordening bekend maken. Eenieder heeft de mogelijkheid gedurende vier weken na bekendmaking bedenkingen in te brengen.

3. Vereniging Afvalsamenwerking Limburg (V-ASL) De gemeenten in Limburg bundelen hun krachten waar het gaat om de afvalmarkt. Het gaat hierbij om een gezamenlijke benadering van deze markt, kennisvergaring, belangenbehartiging en netwerkvorming op bovenprovinciaal niveau.
Beslissing:
Ingestemd met:

1. deelname van Sittard-Geleen aan de Vereniging Afval Samenwerking Limburg (V-ASL);

2. eenmalig beschikbaar stellen van een bijdrage van ca. EUR 17.000,00 voor overgangsjaar 2004;

3. de financiering vanaf 2005 laten plaatsvinden via een toeslag op huishoudelijk restafval van ca. EUR 1,00 - EUR 1,50 per ton (overeenkomend met een bedrag van EUR 0,35 tot
EUR 0,50 per aansluiting per jaar);

4. Nota ter kennisgeving aan de commissie Wijk.
4. Raadsinformatiebrief nr. 2 2004.
Deze informatiebrief wordt aan de raad aangeboden t.b.v. de vergadering van 5 februari 2004.
Hierin is informatie opgenomen uit de Collegevergaderingen van 23 december 2003 en van 6, 13 en 20 januari 2004.
Beslissing: akkoord met doorzending van de Raadsinformatiebrief naar de leden van de Raad en Raadscommissies.

5. Kadernota planning en control cyclus 2004. In de planning- en controlcyclus komt met name de kaderstellende en controlerende rol van de raad en de uitvoerende rol van het college tot uitdrukking.

1. Ingestemd met de onderdelen, functie en samenhangen binnen de cyclus;

2. Ingestemd met de termijnen van de planning- en control cyclus 2004 waarbij in het voorjaar (raad juli) de meerjarenbeleidsbegroting en in het najaar (college oktober) de productbegroting volgens de nieuwe structuur in procedure worden gebracht;

3. Voorleggen aan de commissie Bedrijven en Middelen.
6. Provinciaal toezicht begroting 2004. Sittard-Geleen heeft de jaarrekening 2002 en de begroting 2004 niet binnen de gestelde termijn ingediend. De gemeentewet bepaalt dat de begroting nu door de provincie moet worden goedgekeurd.
1. Kennisgenomen van brief van Provincie inzake de begroting 2004;
2. Brief naar commissie Bedrijven en Middelen en Gemeenteraad.
7. Onderhandse aanbesteding van het Plan Cultuur en Opleidingen (in het kader van reorganisatietraject Impuls 2005) Vijf bureaus zijn gevraagd een offerte uit te brengen. Op basis hiervan en na aanvullende gesprekken is de keuze van de selectiecommissie gevallen op bureau Pentascope. Beslissing: Pentascope opdracht verstrekken.

8. Reisverslag van het werkbezoek van wethouder Martens aan Warschau.
Wethouder Martens is van 30 september t/m 4 oktober 2003 met de Stichting Meuse op werkbezoek geweest naar Warschau. Conform afspraak met de gemeenteraad wordt van elk internationaal bezoek een reisverslag gemaakt.
Beslissing: Kennisgenomen van het reisverslag.
Terug naar vorige pagina Terug naar inhoud