Binnensticht 10.40 uur

Utrecht 29-01-2004 - Persberichten district Binnensticht

Doorrijder snel door politie gepakt

ZEIST Een 20-jarige inwoner van Driebergen had woensdag rond 20.50 uur weinig geluk. De jongeman was bezig met het slippen op het parkeerterrein aan de Zinzendorflaan, toen hij daarbij schade aan een andere auto veroorzaakte. Hierop reed hij echter weg. Door de politie werd de Driebergenaar verderop staande gehouden, omdat hij met zijn mistlampen aan reed. Op het moment dat daarvoor een bekeuring werd uitgeschreven, kwamen getuigen van de botsing melden dat hij ook schade had veroorzaakt. Hierop is de Driebergenaar aangehouden.

Poging overval

ZEIST Een nog onbekend gebleven man heeft donderdag rond 01.00 uur getracht geld van een medewerker van een cafe afhandig te maken. Het 27-jarige slachtoffer was bezig om in het cafe aan de Slotlaan op te ruimen, toen plotseling een man de zaak binnenkwam. Hij bedreigde de man met een vuurwapen en eiste geld. Hierop ging de barmedewerker naar achteren en kwam met een stuk hout terug, waarmee hij de overvaller sloeg. Hierop verdween de overvaller.

Signalement overvaller: licht getinte huidskleur, plm. 2 meter, opvallend pokdalig gezicht, donkere kleding met bruinkleurige muts. Tips: 0900-8844 (recherche district Binnensticht).

Drietal aangehouden

ZEIST Op het Kersbergenplein heeft de politie woensdag rond 23.15 uur drie mannen aangehouden. De politie zag een auto rondrijden en drie personen vervolgens uitstappen. Via voetsporen in de sneeuw konden agenten het drietal volgen. Toen bleek dat zij daarna een deur hadden opengebroken werden zij aangehouden.
Het betreft een 28-jarige inwoner van Bilthoven, een 25-jarige Utrechter en een 23-jarige Zeistenaar. De politie nam ook een schroevendraaier in beslag.