Gemeente Renswoude



* Uitwegvergunning

* Inbreidingsproject
Datum: 26/01/2004 Bron: De Heraut
18-01: Jacob Johannes, zoon van G.J. van de Vendel en R. M. van der Voort.
08-01 : G. van de Pol en B. van Voorthuizen;
08-01 : W. van Wolfswinkel en T. Beker.
geen.
Uitwegvergunning
Datum: 26/01/2004

VOORNEMEN VERLENING UITWEGVERGUNNING OUDE HOLLEWEG 57 Burgemeester en wethouders van Renswoude maken bekend het voornemen te hebben op grond van artikel 2.1.5.3 van de Algemene Plaatselijke Verordening een vergunning te verlenen aan de heer W. Legemaat ten behoeve van de aanleg van een extra uitrit op het perceel Oude Holleweg 57 te Renswoude.
De aanvraag en bijbehorende stukken liggen vanaf vandaag gedurende 4 weken, derhalve tot 25 februari 2004, ter inzage in het gemeentehuis van Renswoude.
Belanghebbenden kunnen schriftelijk hun zienswijzen kenbaar maken over dit voornemen bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.
Inbreidingsproject
Datum: 26/01/2004

INBREIDINGSPROJECT TAETS VAN AMERONGENWEG
Zoals inmiddels in de omgeving wel duidelijk waarneembaar is, is men gestart met de uitbreiding van basisschool De Stifthorst. Dit bouwproject is een van de 4 projecten welke in Renswoude gaan plaatsvinden.
In opdracht van de gemeente Renswoude wordt basisschool De Stifthorst uitgebreid met 3 lokalen en een multifunctionele hal, en vinden in het bestaande gebouw diverse kleinere aanpassingen plaats. De bouw is officieel gestart op 8 januari en de verbouwing zal naar verwachting rond de bouwvakvakantie zijn afgerond, zodat het nieuwe schooljaar in een vernieuwd gebouw kan worden begonnen. Naast de verbouwing van de Stifthorst, zal ook sporthal De Hokhorst worden uitgebreid.
De start hiervan staat gepland in mei van dit jaar. Direct nadat deze verbouwing gereed is, zal de gymzaal op de hoek van de Taets van Amerongenweg en de Oude Holleweg worden gesloopt. Op de locatie van de huidige gymzaal zullen 18 koopappartementen, waaronder 4 startersappartementen, worden gerealiseerd, met een parkeerkelder, welke volledig ondergronds wordt uitgevoerd. In maart zal een informatie-avond worden georganiseerd, waarin geïnteresseerden informatie kunnen krijgen over de koopappartementen. Nadere informatie in de Heraut over deze avond volgt nog. Aan de overzijde van de Taets van Amerongenweg, tegenover de 18 koopappartementen, worden 10 huurappartementen voor senioren, die nu in een gemeentelijke huurwoning wonen, gebouwd. Deze zullen naar alle waarschijnlijkheid min of meer gelijk worden gebouwd met de koopappartementen.
De genoemde vier deelplannen zijn in opdracht van Gemeente Renswoude ontworpen door A12 Architecten BNA uit Veenendaal, en worden namens Gemeente Renswoude begeleid door CNL Management uit Veenendaal. De bouwprojecten worden gerealiseerd door Aannemersbedrijf van Spanje uit Elst (U).


---
RAADSCOMMISSIE ALGEMEEN BESTUUR EN VOLKSHUISVESTING Op 4 februari a.s. zal de commissie Algemeen Bestuur en Volkshuisvesting vergaderen. Deze openbare vergadering vangt aan om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis. De agenda voor deze vergadering ziet er als volgt uit:
1. Opening;

2. Notulen van de vergadering van 17 december 2003;
3. Ingekomen stukken en mededelingen;

4. Voorstel tot beschikbaarstelling van een financiële bijdrage ten behoeve van zwembad t Willaer;

5. Rondvraag;

6. Sluiting.

RAADSCOMMISSIE RUIMTELIJKE ORDENING, MILIEUBEHEER EN ONDERWIJS Op 3 februari a.s. zal de commissie Ruimtelijke Ordening, Milieubeheer en Onderwijs vergaderen. Deze openbare vergadering vangt aan om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis. De agenda voor deze vergadering ziet er als volgt uit:

1. Opening;

2. Notulen van de vergadering van 16 december 2003;
3. Ingekomen stukken en mededelingen;

4. Streekplan 2005-2015;

5. Rondvraag;

6. Sluiting.

RAADSCOMMISSIE FINANCIEN EN OPENBARE WERKEN
Op 5 februari a.s. zal de commissie Financiën en Openbare Werken vergaderen. Deze openbare vergadering vangt aan om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis. De agenda voor deze vergadering ziet er als volgt uit:

1. Opening;

2. Verslag commissievergadering van 13 november 2003;
3. Mededelingen;

4. Ingekomen stukken;

5. Beleid ten aanzien van uitritten;

6. Standpuntbepaling lokale/regionale rekenkamer;
7. Rondvraag;

8. Sluiting.


---
VERLEENDE SLOOPVERGUNNINGEN
Door het college van burgemeester en wethouders zijn de volgende sloopvergunningen verleend aan:

1. de heer J.D. van Huigenbos ten behoeve van de sloop van een kippenstal op het perceel Biesbosserweg 9 te Renswoude;
2. de heer W. van Ginkel ten behoeve van de sloop van enkele opstallen op het perceel Biesbosserweg 19 te Renswoude. Een ieder, die door het verlenen van een sloopvergunning rechtstreeks in zijn/haar belangen meent te zijn getroffen kan daartegen binnen zes weken, derhalve tot 9 maart 2004, schriftelijk een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.
Binnen diezelfde termijn kan ook om schorsing van de sloopvergunning worden gevraagd bij de Voorzitter van de Sector Bestuursrecht van de Arrondissements-rechtbank, Maliebaan 34, 3581 CR te Utrecht.


---
VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN
Door het college van burgemeester en wethouders zijn de volgende bouwvergunningen verleend aan:

1. de heer G. Gijsbertse ten behoeve van de bouw van een garage/berging op het perceel Taets van Amerongenweg 30 te Renswoude;

2. de heer E.R. Kampert ten behoeve van de uitbreiding van de berging bij de woning Wilgenlaan 13 te Renswoude;

3. de heer G. Vlastuin ten behoeve van de bouw van een kippenstal op het perceel Kerkstraat 34 te Renswoude;

4. de heer H. Schut ten behoeve van de uitbreiding van de berging bij de woning Oude Holleweg 23 te Renswoude;

5. de heer L. de Boef ten behoeve van de bouw van een afdak bij de woning Dorpsstraat 48 te Renswoude;

6. Stichting Het Utrechts Landschap ten behoeve van de bouw van een brug aan de Emminkhuizerlaan te Renswoude (kasteelbos);
7. de heer A. van Beek ten behoeve van de uitbreiding van de woning Dorpsstraat 19 te Renswoude;

8. de heer B. Legemaat ten behoeve van de bouw van een vleesvarkensstal op het perceel Utrechtseweg 24 te Renswoude.

Een ieder, die door het verlenen van een bouwvergunning rechtstreeks in zijn/haar belangen meent te zijn getroffen kan daartegen binnen zes weken, derhalve tot 9 maart 2004, schriftelijk een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.
Binnen diezelfde termijn kan ook om schorsing van een bouwvergunning worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, Maliebaan 34, 3581 CR te Utrecht.