Politie Drenthe

donderdagmorgen 29-01-04

Assen 29-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Aanrijdingen ten gevolge van sneeuwval
DRENTHE De politie in Drenthe heeft gisteravond en vannacht 30 aanrijdingen in geheel Drenthe behandeld. Bij de hoofdzakelijk eenzijdige ongevallen raakten geen personen gewond. Er deden zich geen stremmingen en/of files ten gevolge van de sneeuwval voor. De politie adviseert een half uurtje eerder van huis te gaan, de ruiten van de auto goed sneeuw- en ijsvrij te maken en de snelheid aan te passen. Tussen vanmorgen 06.45 uur en 10.00 uur werden er 10 aanrijdingen genoteerd waarbij er ook alleen sprake was van blikschade en er geen gewonden vielen.

Bedrijfsinbraken
ASSEN Vannacht werd er ingebroken in een bedrijf aan de Dr. A.F. Philipsweg. Door een kozijn te vernielen kon een raam geopend worden waarna men binnen kon komen. In het bedrijf werden twee computers ontvreemd.

ASSEN In een kinderverblijf aan de Zoom werd eveneens afgelopen nacht ingebroken. De buit bestond uit tv-toestellen, geld, babydoekjes en een aantal pakken luiers.

MEPPEL Bij een school aan de Adriaen van Ostadestraat ging vannacht om 03.30 uur het alarm af. Daders zijn door een ruit te vernielen naar binnen geklommen. De buit bestond uit een onbekend aantal systeemkasten van computers.

HOOGEVEEN Ook een school aan de Draco kreeg afgelopen nacht ongewenst bezoek. Ook hier werd een ruit vernield en kon een raam geopend worden. Er werden ook hier systeemkasten van computers weggenomen.