Politie Zuid-Holland-Zuid

28/01 Middag Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

28-01-2004 - Persberichten District I

AUTO TEGEN TREIN
DORDRECHT Een autobestuurder is zwaar gewond geraakt nadat een trein zijn auto raakte. Dat gebeurde op woensdagmiddag 28 januari 2004. Na hulp van medewerkers van de ambulancedienst en traumahelikopter bracht een ambulance het slachtoffer onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis in Rotterdam. De eerste melding van het ongeval kwam binnen rond 12.44 uur en vond plaats op de spoorwegovergang van de Zuidendijk/Copernicusweg in Dordrecht. Deze overgang is alleen toegankelijk voor voetgangers, fietsers en bromfietsers en dus verboden voor autos. Toch greep hier de passerende trein in de richting naar Breda het witte bestelvoertuig. De politie onderzoekt de toedracht. Opmerkelijk is dat enige minuten voor de melding van het ongeval en wel rond 12.40 uur een andere melding binnenkwam. Iemand meldde dat er een zogenaamde spookrijder vanaf het viaduct bij de rijksweg A16 dus tegen het verkeer de N3 opreed. Dit voertuig ging de N3 af bij de afslag Sterrenburg/Copernicusweg. De melder sprak over een wit/grijze bestelwagen. Mogelijk ging het dus over hetzelfde voertuig dat kort hierop het ongeval kreeg. Verder blijkt uit het voorlopig technisch onderzoek dat de auto waarschijnlijk een uitwijkmanoeuvre achteruit maakte op het moment dat de trein de wagen raakte.

Getuigen gezocht
De politie zoekt getuigen die de spookrijder zagen en/of het ongeval met de trein. Zij kunnen bellen naar het nummer 0900-8844 (lokaal tarief). De politie onderzoekt ook de identiteit van het slachtoffer.

GETUIGEN GEZOCHT
DORDRECHT- In de nacht van dinsdag op woensdag 28 januari is ingebroken bij een telefoonwinkel aan de Sisarijs of Sarisgang. Dit gebeurde omstreeks 4.30 uur. De pui van de winkel werd, vermoedelijk met behulp van een auto, geramd. Uit de winkel is onder andere een groot plasmascherm weggenomen. Vervolgens zijn twee verdachte jongemannen er met de auto vandoor gegaan in de richting van de Vrieseweg. Dit was met een witte personenauto.

De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben op woensdagmorgen 28 januari tussen 4.30 en 4.45 uur. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).