Politie Zuid-Holland-Zuid

28/01 Ochtend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

28-01-2004 - Persberichten District II

AUTODIEVEN AANGEHOUDEN
GORINCHEM- Twee mannen zijn aangehouden. Op dinsdagavond 27 januari kreeg de politie de melding dat twee mannen in autos aan het inbreken zouden zijn. Bij een flat op de Barbierstraat trof de politie twee mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Eén van de mannen had een rugzak bij zich met autoradios en cds erin. De 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en de 32-jarige man uit Gorinchem werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

JONGENS AANGEHOUDEN
GORINCHEM- Twee jongens zijn aangehouden. Op dinsdagavond 27 januari bezocht een 24-jarige man uit Giessenburg met zijn maatje de Ijsbaanflat om een vriend te bezoeken. Toen zij uit de lift stapten verschenen drie jongens voor de twee maatjes. Voor zover bekend kenden de twee groepjes elkaar niet. Het drietal begon de maatjes woordelijk ernstig te bedreigen. Hier was geen aanleiding voor. Ook zouden de maatjes een mes hebben gezien bij het drietal. Het tweetal vluchtte weg via de brandtap maar werd achtervolgd door het drietal. Uiteindelijk is het het tweetal gelukt de politie te bellen. De politie arriveerde na enkele minuten en trof nog twee van de drie jongens aan. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Gorinchem en een 16-jarige jongen uit Gorinchem. Beide personen zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

ALCOHOL
LEERDAM-Een 33-jarige man uit Leerdam is aangehouden. De man reed in de nacht van dinsdag op woensdag 28 januari over het Dokter Reilinghplein. Hij bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De man kreeg een rijverbod van 3 uur.

VERKEERSCONTROLE
GORINCHEM- De politie heeft een verkeerscontrole gehouden. Op dinsdag 27 januari controleerde zij ruim 500 weggebruikers op de Nieuwe Hoven, de Nieuw Wolpherensedijk en de Spijksedijk. 1 bromfietser werd bekeurd omdat hij geen helm droeg. 13 automobilisten kregen een boete omdat zij te hard reden. Nog eens 22 automobilisten kregen een boete omdat zij geen gordel droegen.