Politie Zuid-Holland-Zuid

28/01 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

28-01-2004 - Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT- Een 39-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht is aangehouden. De vrouw reed in de nacht van dinsdag op woensdag 28 januari over de Krommeweg. De vrouw bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Zij kreeg een rijverbod van 1 uur.

HUISVREDEBREUK; TWEE MANNEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie heeft twee mannen aangehouden. Op dinsdagmorgen 27 januari bevond een 46-jarige vrouw zich in haar woning aan de H.W. Mesdagstraat toen er aan haar deur werd gebeld. Drie voor onbekende jongemannen stonden voor de deur en vroegen naar haar zoon. Toen de vrouw aangaf dat haar zoon niet thuis was drongen één man naar binnen en duwde de vrouw. Toen het drietal wegging vertelden ze de vrouw haar zoon wat aan te gaan doen. De reden is onbekend. De politie ging op zoek naar de mannen en trof een 27-jarige man aan op de Willem Marisstraat. Hij werd direct aangehouden. De andere mannen gingen ervan door op de scooters. De politie zette een achtervolging in. Op de Thorbeckeweg hield zij een 19-jarige man uit Dordrecht aan. De andere man maakte zich rennend uit de voeten. De 27-jarige en de 19-jarige zijn ingesloten.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT- De politie heeft een verkeerscontrole gehouden op dinsdag 27 januari. Op de Bankastraat, de Reeweg Oost en de Oranjelaan werden circa 400 automobilisten gecontroleerd. De politie constateerde 41 overtredingen. 23 automobilisten werden bekeurd wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel. 15 automobilisten ontvingen een boete wegens het overschrijden van de maximumsnelheid. Ook kregen 2automobilisten een boete omdat zij hun rijbewijs niet konden tonen. 1 bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij zijn helm niet droeg.

VERNIELING
DORDRECHT- Twee mannen zijn aangehouden wegens vernieling. In de nacht van dinsdag op woensdag 28 januari vernielde een 57-jarige man uit Dordrecht een auto op de Ernst Caimirstraat. De auto was het bezit van de nieuwe vriend van zijn ex. De man werd later in de nacht aangehouden in zijn woning. Ook een 21-jarige man uit Dordrecht werd dezelfde nacht aangehouden wegens vernieling. Hij vernielde een ruit op de Bosboom-Toussainstraat. Op de Krispijnseweg kwam hij zelf naar de politie toelopen met bloedende handen. Hij verklaarde een ruit te hebben vernield omdat hij ruzie had met zijn ex. De man moest mee naar het politiebureau.