Dienstenbond CNV

Reorganisatie met een grote impact bij Maetis
29-01-2004

Deze week hebben wij, CNV Dienstenbond, een overleg met de directie van Maetis arbo gevoerd over het sociaal plan voor de voorgenomen reorganisatieplannen. Deze reorganisatie betekent een verlies van een groot aantal arbeidsplaatsen.

Ook heeft de reorganisatie in zekere zin gevolgen voor het wijzigen van functies en standplaatsen. Het afslanken van het hoofdkantoor, centraliseren van activiteiten, centrale aansturing en bezetting optimaliseren van de verkooporganisatie en bezetting operations/verzuimteams optimaliseren maken een onderdeel uit van de voorgenomen reorganisatie.

Uw directie geeft een aantal redenen aan die de reorganisatie moeten rechtvaardigen, zoals de voortdurende uitstroom van bestaande klanten, de sterk tegenvallende instroom van nieuwe klanten, de verkooporganisatie die te versnipperd de markt benadert etc.

Ondernemingsraad
De ondernemingsraad van Maetis arbo, met wie wij nauw contact hebben, heeft daaromtrent nog niet geadviseerd. Zolang dat niet gebeurd is en zolang geen goed sociaal plan, dat de personele gevolgen voor de reorganisatie moet opvangen, gerealiseerd is, mag de directie van Maetis arbo op geen enkele wijze uitvoering geven aan (een deel van) de voorgenomen reorganisatie.

Het overleg van deze week ging met name om de hoofdzaken die sowieso in het sociaal plan geregeld moeten worden, zoals boventalligheid, herplaatsingsperiode, begeleidingstraject (ook genoemd outplacementtraject) en schadeloosstelling. Op dit moment is het nog niet duidelijk om hoeveel mensen het gaat en waar de klappen in de organisatie gaan vallen. Wij zullen u hierover zo spoedig mogelijk nader informeren.