Politie Zuid-Holland-Zuid

29/01 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

29-01-2004 - Persberichten District I

GETUIGEN GEZOCHT
DORDRECHT De politie zoekt getuigen van en bedreiging een mishandeling. Een 22-jarige vrouw uit Dordrecht deed hiervan op 28 januari 2004 aangifte maar het incident gebeurde op zondag 25 januari 2004 rond 17.45 uur op de Baanhoekweg in Dordrecht. Het slachtoffer wandelde met haar dochtertje op het voetpad ter hoogte van de oprit naar de N3. Twee mannen kwamen achter haar aan en pakte de vrouw beet. Het slachtoffer gilde hard. De tweede verdachte gaf de 22-jarige nog een trap. Doordat de vrouw bleef schreeuwen gingen de verdachten weg. Ze stapten in een witte personenauto die stond op de Adjudant H.P. Kosterstraat. De auto reed weg over de Baanhoekweg en rechtsaf de Hunzeweg op.

Getuigen die iets zagen of weten van de mishandeling kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

AUTO TEGEN TREIN (vervolgbericht 28 januari 2004) DORDRECHT Het slachtoffer van het ongeval bij de spoorwegovergang is een 40-jarige man uit Boxtel. Hij bestuurde op woensdagmiddag 28 januari 2004 een bestelwagen en ging hiermee de overgang op bij de Zuidendijk/Copernicusweg in Dordrecht. Een passerende trein raakte de auto. De overgang is niet voor autos bestemd. In het ziekenhuis nam een arts een bloedproef af bij de 40-jarige om te kijken of hij soms een te hoog alcoholpromillage had op het moment van de aanrijding.

BROMMER
DORDRECHT Op de Merwedestraat in Dordrecht heeft de politie op woensdagavond 28 januari 2004 een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Agenten gingen naar deze plek omdat er een ongeval was gebeurd waarbij de 20-jarige in eerste instantie wegliep. Inmiddels kwam de man weer terug. Maar op de brommer zat geen verzekeringsplaat en geen contactslot. De agenten hielden hem hierop aan voor heling en er stond nog 32 dagen gevangenisstraf voor hem open.

DRONKEN
DORDRECHT Een dronken man heeft zijn roes uitgeslapen in een politiecel. De 49-jarige man uit Dordrecht was op woensdagavond 28 januari 2004 vervelend bij een tankstation op de Merwedestraat in Dordrecht. Na drie vorderingen poogde de man te verdwijnen en wilde in de auto van een tankende klant stappen. Hierop volgde zijn aanhouding.

GESLAGEN
DORDRECHT Een 16-jarige jongen uit Dordrecht zit vast omdat hij een 61-jarige man uit Dordrecht heeft geslagen. Op woensdagavond 28 januari 2004 reed het slachtoffer in zijn auto over de Sandenburg in Dordrecht. Een groep jongeren gooide sneeuwballen naar de auto. De 61-jarige was het hier niet mee eens en zei er wat van. De groep stond om de automobilist en plotseling voelde hij een klap. Hierdoor liep het slachtoffer letsel aan zijn mond op. Op de Goudestein zagen agenten drie jongens waar na onderzoek bleek dat de 16-jarige de klap had uitgedeeld.

BEDREIGING
HENDRIK-IDO-AMBACHT Voor bedreiging is een 14-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. De verdachte liep op woensdagmiddag 28 januari 2004 op een plein van een school aan de P.C. Hooftsingel in Hendrik-Ido-Ambacht. Omdat de verdachte een woordenwisseling kreeg met twee meisjes stuurde een 34-jarige docent hem weg. Vervolgens beledigde en bedreigde de 14-jarige deze man. De politie stelde een onderzoek in en hield de verdachte later in de middag aan.