Gemeente 's-Hertogenbosch

29-01-2004

Ombouw A59 door bouwcombinatie Poort van Den Bosch

Logo Poort van Brabant Vanaf augustus 2003 tot en met december 2005 realiseert de bouwcombinatie Poort van Den Bosch in opdracht van de Provincie Noord-Brabant de ombouw van rijksweg N59 Rosmalen-Geffen tot autosnelweg A59. Als de nieuwe snelweg gereed is, wordt het traject veiliger en behoren verkeers- en omgevingshinder tot het verleden. Vanaf 2 februari tot medio juli 2004 reconstrueert bouwcombinatie Poort van Den Bosch de kruising Molenstraat-Graafsebaan.

Verkeersaanpassing autoverkeer
Tijdens deze periode is er slechts één rijstrook voor autoverkeer uit beide richtingen beschikbaar, waar men via een tijdelijk verkeerslicht om en om gebruik van kan maken. Ook verkeer vanaf de parallelweg wordt via een tijdelijk verkeerslicht geregeld. De Notaris van de Mortellaan en Gele Hoevenlaan zijn in deze periode aan de oostzijde afgesloten, de Diepenbrocklaan aan de westzijde.

Omleiding fietsverkeer
Fietsverkeer tussen de Graafsebaan en de Molenstraat maakt tijdens de reconstructie gebruik van de omleidingsroute via de Heer en Beekstraat, Jkvr. de la Courtlaan, Driebergenlaan en Rector Zwijsenlaan. Deze wordt met tijdelijke bewegwijzering aangegeven.