Ingezonden persbericht


Persbericht

Netlink versterkt positie in IP telefoniemarkt

~ netwerkintegrator breidt team uit met IP telefoniekennis ~

29 januari 2004 - Netlink, specialist in netwerkdiensten, breidt haar team uit met drie specialisten op het gebied van IP telefonie. Samen met de IP telefonie-experts die al in dienst zijn van Netlink, vormen zij een speciaal IP telefonieteam dat Netlink-klanten technische ondersteuning en consultancydiensten gaat bieden op het gebied van deze nieuwe technologie.

Door de inhouse IP telefonie-expertise uit te breiden, speelt Netlink in op de groeiende vraag van bedrijven naar IP telefonieoplossingen en versterkt het haar positie in deze explosief groeiende markt. De technologie, die met name interessant is voor bedrijven met meerdere vestigingen, staat tegenwoordig bij veel bedrijven hoog op de prioriteitenlijst. De voordelen van IP telefonie zijn dan ook legio: zowel de initiële als de maandelijkse kosten zijn lager dan van traditionele vaste lijnen, data en voice kunnen worden geïntegreerd en voice kan worden aangesloten op bedrijfsapplicaties. Daarnaast is het bij IP telefonieoplossingen vaak mogelijk flexibelere contracten af te sluiten dan bij reguliere telefoonaansluitingen.

Netlink behaalde onlangs de Cisco IP Telefonie Revised Specialization-status waarmee zij volledig gecertificeerd is voor de levering van Cisco IP telefonieoplossingen. Het bedrijf kreeg deze certificering op basis van haar ruime ervaring met telefonie- en netwerkoplossingen, inclusief implementatie, beveiliging en beheer. Daarnaast moeten IP Telefonie Revised-partners voldoen aan strenge eisen op het gebied van trainings- en testcapaciteiten.

"Netlink maakt snel naam op het gebied van IP telefonie. We hebben al bij diverse bedrijven een dergelijke oplossing geïnstalleerd en worden regelmatig door Cisco benaderd voor het oplossen van problemen met IP telefonie-implementaties. Onze expertise op dit gebied wordt nog eens onderstreept door de IP Telefonie Revised-status die Cisco ons onlangs toekende", aldus Willem Holterman, general manager van Netlink. "Nu de IP telefoniemarkt volwassen wordt, is de vraag naar deze technologie in een stroomversnelling geraakt. Het in huis halen van deze expertise is dan ook een logische stap voor ons."

"Ik zie IP telefonie als de technologie van de toekomst. Om de acceptatie van deze technologie te bevorderen is het erg belangrijk om klanten zo snel mogelijk van een goede oplossing te voorzien," aldus Frank Tulden, manager channels Nederland bij Cisco. "Daarbij speelt een goede samenwerking met partners zoals Netlink een doorslaggevende rol. Ik ben dan ook bijzonder verheugd dat Netlink haar al aanzienlijke kennis op IP telefoniegebied nu nog verder uitbreidt."

(393 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Netlink
Netlink, The Network Service Company, is een pure netwerkintegrator, die zich volledig heeft toegelegd op advisering, verkoop, implementatie en onderhoud van hoogwaardige netwerk-, beveiligingsinfrastructuren, VoIP- en netwerkmanagementoplossingen.

Netlink zoekt altijd naar mogelijkheden om de beschikbaarheid en beheersbaarheid van het netwerk te verhogen en de total-cost-of- ownership te verlagen. Netlink heeft gedegen kennis van technische oplossingen. Zij werkt hiervoor samen met gerenommeerde partners. Zo is het bedrijf o.a. gecertificeerd als Cisco Silver Partner en Nortel Gold Partner.

Voor meer informatie over Netlink, kunt u een bezoek brengen aan de website: www.netlink.nl.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: vivianeb@lewispr.comhttp://www.lewispr.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---