Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 januari 2004

Serie woninginbraken

Meerdere woninginbraken in een wijk

Almelo

In de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 januari vonden meerdere woninginbraken plaats in de wijk Windmolenbroek/Leemslagen. Zeven bewoners deden aangifte bij de politie. Bij de meeste inbraken werd geen buit gemaakt of bleef het bij een poging. Bij 1 woning is het nog onbekend of en wat er weg is. Het betreffen woningen aan De Maraboe, Zevenbosjes, De Houtsnip, De Fazant (2x), De Bonte Specht en De Jager. Een buurtonderzoek is ingesteld.

Verkeersongeval tijdens slepen

Vrouw valt uit gesleept voertuig tijdens het optrekken van de sleper

Holten

Op woensdag 28 januari omstreeks 17.00 uur wil een 29-jarige eigenaresse van een personenauto haar auto starten op de Verzetstraat. Dit lukt niet waarbij ze de hulp inroept van een 63-jarige buurman. Na een vergeefse poging de auto met behulp van startkabels te starten wordt besloten de auto aan te slepen. Een vriendin van de eigenaresse, een 37-jarige vrouw uit Holten stapt in de te slepen auto. Op datzelfde moment trekt de buurman in het slepende voertuig al op. De 37-jarige valt daardoor uit de auto en de buurman rijdt met een onbestuurde auto achter zich weg. Dat duurt niet lang, want de onbestuurde auto komt tegen een geparkeerd staande auto tot stilstand. Dubbele pech voor de 37-jarige, die naast twee geschaafde knieën ook een beschadigde auto overhoudt. De geparkeerde auto waartegen de gesleepte auto is gereden betreft namelijk haar auto. (bps: 04-011360)

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen twee personenauto's waarbij een bestuurster gewond raakt

Almelo

Op woensdag 28 januari omstreeks 19.03 uur rijdt een 34-jarige Almeloër in zijn auto over de Maardijk. Hij nadert de kruising met de Gerard Doustraat, alwaar hij geen voorrang verleent aan een voor hem van rechts, uit de Gerard Doustraat komende automobiliste, een 51-jarige Almelose. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.(bps: 04-011371)

Diefstallen uit bedrijfsauto's

Diefstal van gereedschappen uit bedrijfsauto's

Nijverdal

In de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 januari werd ingebroken in tenminste drie bedrijfsauto's. In alle drie gevallen werden gereedschappen weggenomen. Aan de Prinsenstraat werd voor ruim 2600 euro aan elektrisch gereedschap weggenomen. Bij de diefstallen aan de Albert Verweystraat en de Wolterskampweg is de omvang van de buit nog niet bekend. De wijze waarop de inbraken zijn gepleegd tonen overeenkomsten. Mogelijk betreffen het dezelfde dader(s). (bps: 04-011063/48/67)

Aanhouding wegens diefstal

Man aangehouden wegens diefstal uit een bedrijfspand

Rijssen

Op woensdag 28 januari is een 33-jarige Almeloër aangehouden als verdachte van een diefstal gepleegd op 24 januari. Er werd in die nacht rond 01.24 uur een ruit ingegooid van een bedrijfspand. Via het ontstane gat werd een laptop weggenomen. De verdachte is voor nader verhoor en onderzoek op gesloten. (bps: 04-009447)

Verkeerscontroles

Diverse verkeerscontroles op verschillende locaties

Almelo/Vriezenveen/Vroomshoop

Op woensdag 28 januari werd op verschillende locaties verkeerscontrole gehouden.

Vriezenveen - Aadorpweg:
9x PV fietser geen verlichting 3x PV opgevoerde bromfiets

Vroomshoop - Tonnendijk:
12x geen autogordel

Almelo - Vriezenveenseweg:
12x PV geen autogordel

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --