Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 januari 2004

Rijden onder invloed

Automobiliste net ruim 0.9 promille achter het stuur

Haaksbergen

Donderdagmorgen 29 januari omstreeks 01.00 uur werd op de Enschedesestraat in Haaksbergen, een 44 jr. automobiliste uit Hengelo gecontroleerd. Zij bleek te veel alcoholische versnaperingen tot zich te hebben genomen. Zij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 0.93 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-011440)

13 jarige aangehouden

Jongen van 13 aangehouden na brandstichting

Enschede

Woensdagmiddag 28 januari om ongeveer 14.50 uur wordt gemeld dat door personeel van een supermarkt aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede, een jongen is gepakt die in de winkel brandstichting had gepleegd. In de winkel werd een 13 jarige Enschedese jongen aangetroffen die samen met zijn moeder aan het winkelen was geweest. In de winkel had hij een aansteker onder een plastic onderdeel van het winkelwagentje gehouden, waardoor deze vlam vatte. Een personeelslid van de winkel zag een en ander gebeuren en pakte de jongen vast en nam hem mee. Door de politiemensen is hij meegenomen naar het bureau. Proces-verbaal met betrekking tot brandstichting wordt opgemaakt. De aansteker is in beslag genomen en na verhoor is hij door zijn moeder opgehaald. (bps: 04-011247)

Overvaller aangehouden

Man aangehouden die drie pogingen tot het plegen van een overval bekend

Hengelo / Enschede

Bij een bankinstelling op het Station in Hengelo en bij eenzelfde instelling op het Enschedese NS Station, is op 21, 23 en 26 januari, gepoogd een overval te plegen. Een man was steeds binnengekomen en had onder bedreiging van het feit dat hij de boel op zou blazen, geld geëist. In alle gevallen, waarbij het vermoeden bestond dat het om dezelfde dader ging, verliet de overvaller onverrichte zake de bank omdat niet op zijn eisen werd ingegaan en alles erg ongeloofwaardig was overgekomen. Woensdagmiddag de 28e januari om ongeveer 16 uur, zag het personeel van de bank in Hengelo dezelfde persoon in de omgeving van het Station lopen en zijn signalement werd doorgegeven. Politiemensen troffen de man daarop aan op de Hengelose Markt en even later op de De Wetstraat. Hier werd de man, naar later bleek een 26 jarige Hengeloer, aangesproken. Hij werd verzocht even mee te gaan naar het bureau, hetgeen door hem werd gedaan. Aan het bureau werd hem verteld waarom dit verzoek aan hem was gedaan en direct bekende de 26 jr. de drie feiten. Hij werd aangehouden, later in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. (bps: 04-009349)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --