Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


29 januari 2004


Almen - lijnbusje tegen boom: 5 gewonden


Vier jongeren (14 t/m 16 jaar) en hun chauffeur (39- Doetinchem) zijn gisterenmiddag, omstreeks 12.35 uur gewond geraakt toen de chauffeur van een lijnbusje op de Almenseweg moest afremmen voor een auto voor hem, die kennelijk plotseling remde. Door de gladheid (sneeuwval) raakte het busje in een slip en botste tegen een boom. Alle inzittenden zijn met diverse verwondingen naar het ziekenhuis in Zutphen vervoerd. Eén van hen, een 15-jarig meisje uit Lochem is met onder meer en gebroken neus opgenomen in het ziekenhuis.
De politie zoekt contact met de bestuurder van de personenauto, die vóór het busje heeft gereden en met eventuele getuigen (telefoon 0900 - 8844).


Eerbeek - gebroken been bij aanrijding


Een 38-jarige inwoner uit Eerbeek heeft gisterenmiddag rond 17.30 uur bij een aanrijding op de kruising Boerenstraat/ Ringlaan een gebroken been opgelopen. De man stond met zijn fiets op de Ringlaan te wachten toen een 39-jarige plaatsgenoot met zijn auto vanaf de Boerenstraat linksaf sloeg en daarbij de binnenbocht nam. De man voerde deze manoeuvre uit omdat voor de kruising een auto geparkeerd had gestaan en hij deze links voorbij moest. Helaas had hij de fietser die daar met zijn kinderen stond te wachten niet opgemerkt.


Eerbeek - auto te water na aanrijding (eerste bericht)
De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding die vanmorgen omstreeks 09.50 uur plaats vond op de kruising Apeldoornseweg/ Hallseweg, waarbij een auto te water is geraakt. De bestuurder is, nadat hij uit de auto bevrijd is, langdurig gereanimeerd en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vervoerd. De automobiliste die bij de aanrijding betrokken was liep voor zover nu bekend geen letsel op.


NADERE INFORMATIE VOLGT Z.S.M.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --