Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regionaal - ongevallen door gladheid vallen mee
Publicatiedatum: 29-01-2004

Het aantal verkeersongevallen als gevolg van gladheid door sneeuwval op de wegen in de politieregio Gelderland-Midden is tot dusver meegevallen. Op de regionale meldkamer in Arnhem werden vanaf donderdag middernacht een tiental verkeersongevallen gemeld. Voorzover bij de politie bekend hebben zich tot nu toe (12.00 uur) nog geen ernstige ongevallen of ongevallen met letsel voorgedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - man aangehouden na belediging agenten

Publicatiedatum: 29-01-2004

De politie heeft woensdagochtend in de omgeving van het NS-station Ede-Wageningen een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens belediging van agenten. De man maakte deel uit van een groep personen die kennelijk overlast veroorzaakte aan reizigers in de stationshal. De agenten sommeerden de personen te vertrekken. De 31-jarige vond het daarbij nodig om ten overstaan van omstanders de agenten te beledigen. De man werd vervolgens aangehouden. Na verhoor is hij op vrije voeten gesteld met een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - drankrijders naar verplichte cursus

Publicatiedatum: 29-01-2004

Vier inwoners van het politiedistrict West-Veluwe Vallei hebben van het Centraal Bureau Rijvaardigheidbewijzen te horen gekregen dat zij zich binnenkort moeten onderwerpen aan de Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA). De EMA is een cursus waarbij de deelnemers bewuster worden gemaakt van de gevolgen van alcohol in het verkeer. Alle betrokkenen, een 52-jarige vrouw en een 36-jarige man uit Ede, een 50-jarige vrouw uit Wageningen en een 31-jarige plaatsgenoot, waren in december vorig jaar door de politie betrapt op het rijden onder invloed met alcoholpromillages die reden gaven tot invordering van het rijbewijs. Twee van hen waren betrokken bij aanrijdingen, waarbij overigens alleen materiele schade was ontstaan. Los van strafrechtelijke gevolgen kunnen drankrijders in bepaalde gevallen verplicht worden mee te werken aan de EMA nadat er door de politie melding is gemaakt bij het CBR. Deelnemers zijn verplicht om mee te werken en moeten een deel van de kosten (ruim EUR 500,-) zelf betalen. Weigering aan deelname kan tot gevolg hebben dat het rijbewijs van de betrokkenen ongeldig wordt verklaard. In Gelderland-Midden zijn in 2003 ruim 500 drankrijders naar de EMA gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606