Gemeente Ten Boer

Hoe fit is Ten Boer 55+...?
Datum: 29-01-2004

op woensdag 7 januari 2004 is in sporthal de Tiggelhal te Ten Boer de fitheidstest voor 55 +sers gehouden in kader van het breedtesportproject 'sport en 55+' dat georganiseerd werd in samenwerking met het Huis voor de Sport Groningen

Zon 80 deelnemers hebben gehoor gegeven aan de oproep om hun fitheid te laten testen.

De deelnemers werden getest op de volgende onderdelen: lengte, gewicht, bloeddruk, oog-hand-coördinatie, reactiesnelheid, knijpkracht, de flexibiliteit van de hamstrings en de schouders en als laatste een wandeltest duurt ongeveer 12 minuten. Alle resultaten werden verwerkt in een computerprogramma en alle deelnemers ontvingen na de fitheidstest de testuitslag. Naar aanleiding van de testuitslag werd een deskundig bewegingsadvies gegeven. Diverse verenigingen stonden klaar om de deelnmers in te schrijven voor een kennismakingscursus. Daarnaast werden er demonstraties gegeven door Omnivereniging D.E.S. , Ten Boerster Wichter, MbvO Ten Post en TEO afdeling gymnastiek. Lees hier de reactie van een deelneemster, mevrouw Els Knol-Licht uit Garmerwolde. (lees verder...)

Sport- en beweeggids
Tevens kreeg iedere deelnemer de sport- en beweeggids 55+ uitgereikt. De gids geeft aan dat de gemeente Ten Boer voor senioren meerdere mogelijkheden heeft om te bewegen en hoopt dat deze uitgave een stimulans is om vaker te gaan bewegen.
U vindt er een overzicht van alle sport- en beweegactiviteiten voor 55-plussers. De gids geeft aan dat de gemeente Ten Boer voor senioren meerdere mogelijkheden heeft om te bewegen en hoopt dat deze uitgave een stimulans is om vaker te gaan bewegen. Bij de meeste activiteiten is gekwalificeerde leiding aanwezig. Bij alle activiteiten staat vermeld waar en wanneer deze plaatsvinden. Ook staan er contactpersonen met telefoonnummers bij.

Alle deelnemers waren enthousiast en spraken de hoop uit dat deze fitheidstest een jaarlijks terugkerend fenomeen zou worden.

demonstratie Oog-hand coördinatie Wandeltest