1e persbericht van donderdag 29 januari 2004

Eindhoven 29-01-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Autodieven gepakt

Op het Oostende zijn donderdagmorgen rond 3.10 uur een 28-jarige Helmonder en een 21-jarige man uit Beek en Donk aangehouden. Ze hadden rond 2.45 uur bij een woning aan de Matthijs Vermeulenstraat een auto gestolen. De bewoners werden wakker van het starten van de wagen. Ze gingen te voet achter de dieven aan. Die konden niet snel met de gestolen auto wegkomen vanwege de gladheid. De twee dieven sprongen uit de gestolen auto en die rolde op de Waart tegen een elektriciteitskast. De dieven gingen er te voet vandoor. Politieagenten wisten hen snel te pakken. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Wolfstraat zijn twee tassen met daarin papieren, een paspoort, een portemonnee met 35 euro, en enkele (bank)pasjes weggehaald. Dat gebeurde tussen woensdagavond 22.30 uur en donderdagochtend 8.00 uur. Het is onbekend hoe de voordeur is geopend; er zijn geen braaksporen gevonden.

Helmond: Telefoons en jassen weg na inbraak

Uit een woning aan de Timmermansstraat zijn onder meer twee mobiele telefoons, twee jassen en een tas met ongeveer 300 euro weggehaald. De inbraak werd donderdagochtend rond 7.45 uur ontdekt. Er zijn geen braaksporen op de voordeur gevonden; deze is vermoedelijk van buitenaf geopend d.m.v. hengelen (via de brievenbus) of flipperen (de schoot van het slot van buitenaf wegdrukken).

Lierop: Vrouw omgekomen bij auto-ongeluk

De 78-jarige Francina van Beek-Broeren uit Someren is woensdagavond om het leven gekomen bij een aanrijding op de Rijksweg tussen Stipdonk en de Kanaaldijk Noord in Someren. Haar 81-jarige echtgenoot raakte daarbij gewond. De man bestuurde een auto die rond 21.15 uur in een bocht van de weg teveel rechts reed en daardoor tegen een boom belandde. De vrouw overleed ter plaatse aan inwendig letsel. De man is met borstletsel opgenomen in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond.

Vlierden: Gewond na botsing tegen flitspaal

Een 20-jarige vrouw uit Lierop is donderdagochtend rond 6.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Vlierdenseweg. Ze reed, vermoedelijk door de gladheid, tegen een langs de kant van de weg staande flitspaal. De vrouw is met een hoofdwond en een hersenschudding naar het ziekenhuis gegaan.

Bergeijk: Batterijen weggehaald uit vrachtwagen

Uit een vrachtwagen die stond geparkeerd op de parkeerplaats van de Barrier aan de N69 zijn 12 dozen batterijen weggehaald. Het dekzeil van de oplegger is opengesneden. Dat gebeurde tussen donderdagochtend 3.15 uur en 8.00 uur.

Best: Man aangehouden na bedreiging

Donderdagmorgen om 1.30 uur is op de Eindhovenseweg een man van 19 uit Best aangehouden. Hij wordt er van verdacht woensdagmiddag rond 17.00 uur een vrouw (40) met een mes te hebben bedreigd in haar woning in Best. De vermoedelijke aanleiding is een ruzie tussen de verdachte en de zoon van de vrouw. De verdachte is ingesloten.

Veldhoven: Winkeldievegges gepakt

Woensdag rond 16.30 uur zijn in Veldhoven drie vrouwen uit Tilburg aangehouden. Ze werden betrapt toen ze winkeldiefstallen pleegden in het winkelcentrum aan de Pleintjes. De vrouwen maakten daarbij gebruik van geprepareerde boodschappentassen. Tijdens hun aanhouding bleek dat de vrouwen hoofdzakelijk levensmiddelen hadden gestolen. Omdat de politie de drie niet vertrouwde, werden ze na hun vrijlating gevolgd door agenten in burger. Rond 19.00 uur stapten ze bij een 23-jarige man uit Dordrecht in de auto. Die auto werd door de politie op de A58 gecontroleerd. In de kofferruimte van de auto werd een hoeveelheid gestolen kleding en winkelwaar aangetroffen. Eén vrouw (68) werd na verhoor op het politiebureau, gezien haar aandeel in de zaak, naar huis gestuurd. De man en de twee andere vrouwen (39 en 40 jaar oud) zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De gestolen spullen zijn in beslag genomen en de politie gaat na waar deze vandaan komen.