BOUWRADIUS

Bouwradius en SBW: onderzoek naar bundeling van krachten

De gezamenlijke besturen van Bouwradius en SBW hebben besloten een onderzoek in te stellen naar een nadere organisatorische en inhoudelijke samenwerking tussen Bouwradius en SBW leidend tot één nieuwe organisatie voor de bedrijfstakken Bouw en Infra. Bouwradius en SBW zijn de kenniscentra op de terreinen opleiding, scholing en arbeidsmarkt respectievelijk voor de bedrijfstakken Bouw en Infra. Het onderzoek zal worden afgerond medio 2004.

Aanleiding
Aanleiding voor de uitvoering van het onderzoek is de beoogde kwaliteit van de dienstverlening in de toekomst. De sociale partners verlangen nu en in de toekomst een breed en kwalitatief hoogwaardig pakket dienstverlening op de terreinen werving, scholing en behoud van personeel in de branches.
Bouwradius en SBW hebben ieder afzonderlijk een verscheidenheid aan producten en diensten voor hun branches. Verbreding van diensten naar beide bedrijfstakken en versterking van gemeenschappelijke diensten moet het kwaliteitsniveau voor de toekomst waarborgen. Om in de toekomst op al deze terreinen aan de verwachte kwaliteit van dienstverlening te kunnen voldoen zullen beide organisaties al hun expertise, ervaring en vakkennis moeten inzetten. Kwaliteit en behoud van kwaliteit is het motto van het onderzoek.

Uitgangspunten
Uitgangspunt van het onderzoek is dat alle huidige dienstverlening aan de branches in beide organisaties berust op wensen van de branche en dus voor die branche behouden moet blijven.
Het nieuwe instituut zal een bedrijfstakinstituut moeten zijn en de behoefte van de bedrijfstak moet leidend zijn voor het aanbod aan dienstverlening. De wettelijke taak als Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven en vakinstelling SOMA past daarbinnen.