Ingezonden persbericht


Gartner: SeeBeyond marktleider in overheid en gezondheidszorg

SeeBeyond heeft stevige marktpositie in snel groeiende softwaremarkten

Hoofddorp, 29 januari 2004 - SeeBeyond (Nasdaq: SBYN), leverancier van het eerste open integratieplatform voor composite application development, heeft volgens analistenbureau Gartner de grootste marktaandelen in de sectoren overheid en gezondheidszorg op het gebied van integratiesoftware. Dit blijkt uit het recent gepubliceerde 'Application Integration and Middleware/Portal Software Share and Forecast Report'. Volgens het rapport zullen deze twee markten in 2004 behoren tot de snelst groeiende softwaremarkten. Analistenbureau Current Analysis noemde SeeBeyond onlangs "technology leader in Integration and Web Services" in zijn Market Assessment-rapport.

Volgens het onderzoek van Gartner neemt SeeBeyond nu voor het derde achtereenvolgende jaar de eerste plaats binnen de overheidssector in. Recente opdrachten in deze sector tonen de toegevoegde waarde en geoptimaliseerde performance aan door inzet van SeeBeyond. Zo werd SeeBeyond onlangs geselecteerd door Air Command Systems International (ACSI) voor een complete integratieoplossing voor het nieuwe Air Command and Control System van de NAVO. Voor District of Colombia (VS) werd op basis van het SeeBeyond-platform succesvol een elektronisch inkoopsysteem geïmplementeerd.

In de gezondheidszorg heeft SeeBeyond reeds 4.000 real-time procesgedreven integratieraamwerken ontwikkeld en tientallen transactionele architecturen geïmplementeerd die voldoen aan de Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA). HIPAA stelt zorgverleners in de VS wettelijke eisen aan onder meer de overdracht van patiëntgegevens.

"SeeBeyond is al lange tijd actief in de overheid en gezondheidszorg met complete en geïntegreerde integratieoplossingen", zegt Mike Mansbach, Senior Vice-President Marketing van SeeBeyond. "Met de recente lancering van SeeBeyond ICAN 5.0 helpen we klanten nog meer waarde te halen uit bestaande systemen en hun efficiency te vergroten door de integratie van bedrijfsprocessen en samengestelde applicaties te versnellen."

SeeBeyond
SeeBeyond (Nasdaq: SBYN) levert een zeer complete, op standaarden gebaseerde omgeving voor de snelle ontwikkeling en inzet van bedrijfsbrede oplossingen voor eindgebruikers, die zijn gebaseerd op bestaande systemen en infrastructuren. SeeBeyond heeft 14 jaar ervaring met het ontwikkelen en integreren van innovatieve software bij Global 2000-bedrijven. SeeBeyonds Integrated Composite Application Network-suite (SeeBeyond ICAN) gaat verder dan Enterprise Application Integration en helpt bedrijven hun kosten te verlagen, hun marktaandeel te vergroten en de klantenservice te verbeteren. SeeBeyond heeft wereldwijd ruim 1.850 klanten, waaronder ABB, ABN Amro, DuPont, Fujitsu, General Motors, Hewlett-Packard, Pfizer, Samsung en Sprint.