Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


29 januari 2004


Epe - bestuurder onder invloed


Surveillerende agenten controleerden vannacht omstreeks 02.00 uur op de Lohuizerweg een auto. De 32-jarige bestuurder uit Epe bleek te hebben gedronken en aan het politiebureau wees de ademanalyse 0.6 promille aan. Hij heeft een bekeuring voor gekregen en tevens moet hij nog aantonen, dat zijn auto verzekerd is, anders volgt hiervoor ook een bekeuring.


Vaassen - diefstal kentekenplaten


Onbekenden hebben in de nacht van 27 op 28 van een geparkeerd staande auto aan de Woestijnweg de kentekenplaten (XD-PP-97) gestolen. De eigenaresse deed aangifte.


Wapenveld - vals geld


Bij twee bedrijven werd gisterenmiddag omstreeks 15.15 uur door een man met westers accent betaald met een 100 euro biljet. In ieder geval blijkt op dit moment volgens een bankmedewerker één biljet vals te zijn. De politie waarschuwt al enige tijd om alert te zijn wanneer vooral onbekenden bij winkeliers kleine inkopen doen en vervolgens met een 100 euro biljet betalen. Bij geldautomaten worden alleen biljetten van 10,20 en 50 euro uitgegeven en het 100 euro biljet wordt nog weinig als betaalmiddel bij de dagelijkse boodschappen gebruikt.


Elburg - inbraak bij supermarkt


Onbekenden hebben in de nacht van 27 op 28 ingebroken bij een supermarkt aan de Klokkenbergweg. Men heeft een gat in het dak gemaakt en vervolgens vanuit het pand nagenoeg alle sigaretten ontvreemd. De buit is aanzienlijk en de politie stelt een onderzoek in.


Ermelo - lastige klant slaat personeelslid


Een 25-jarige man uit Ermelo is gisteren rond het middaguur door de politie in een winkel aan de Burgemeester Langmanstraat aangehouden nadat hij even tevoren een personeelslid had geslagen. De man viel winkelend publiek lastig en werd verzocht de winkel te verlaten. Hier was hij het kennelijk niet mee eens en sloeg het personeelslid. De man krijgt een proces-verbaal.


Ermelo - te hard: rijbewijs kwijt


Een 42-jarige Apeldoorner is gisteren omstreeks 15.10 uur op de N 302 betrapt door medewerkers van het regionaal team Verkeershandhaving van de politie Noord- en Oost-Gelderland toen hij met ruim 140 km per uur reed, waar hij 80 mocht rijden. Verder haalde hij via de verdrijvingvlakken op de Leuvenumseweg een auto in. De man is meegenomen naar het politiebureau in Apeldoorn waar de overtredingen administratief werden afgehandeld en zijn rijbewijs werd ingevorderd.


Nunspeet - geluidsinstallatie weg na inbraak


Inbrekers hebben woensdagnamiddag na het forceren van een achterdeur bij een woning aan de F.A. Molijn kans gezien om er met een stereo-installatie vandoor te gaan. De politie stelt een onderzoek in.


Nunspeet - verduistering auto


Een garagebedrijf aan de F.A. Molijnstraat heeft aangifte gedaan van verduistering van een rode Renault Megane, gekentekend PL-JB-99. Het bedrijf werd bezocht door een man, die een proefrit in de auto wilde maken en nadat men de legitimatie van betrokkene had genoteerd ging deze met de auto op pad. Hij keerde echter niet terug na de proefrit, waarna de politie in kennis werd gesteld. Op de auto zaten ook de handelaarplaten van het bedrijf HA-70-98.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --