Ariba wederom winstgevend in eerste kwartaal fiscaal jaar 2004

Schiphol-Rijk, 29 januari 2004 - Ariba, leverancier van oplossingen op het gebied van Enterprise Spend Management, heeft de resultaten bekendgemaakt van het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2004, dat eindigt op 31 december 2003.

De inkomsten van het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2004 bedroegen $ 52,7 miljoen. In het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2003 was dit $ 61,7 miljoen. De inkomsten uit softwarelicenties bedroegen $ 18,7 miljoen. In hetzelfde kwartaal een jaar geleden was dit $ 30,4 miljoen. De inkomsten uit onderhoud en service bedroegen $ 34,1 miljoen. In hetzelfde kwartaal vorig jaar was dit nog $ 31,3 miljoen.

De netto winst voor het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2004 was $ 6,1 miljoen, ofwel $ 0,02 per aandeel. Dit is inclusief eenmalige opbrengsten van ongeveer $ 5 miljoen. In het eerste kwartaal vorig jaar was dit nog een netto verlies van $ 58,7 miljoen, ofwel $ 0,22 per aandeel. Dit verlies was inclusief $ 65,7 miljoen voor afschrijving aan immateriële zaken.

"De markt voor Enterprise Spend Management-oplossingen blijft groeien en ik ben blij met de resultaten van dit eerste kwartaal", aldus Bob Calderoni, President en CEO van Ariba. "Twee kwartalen achtereenvolgens winst volgens GAAP betekent een mijlpaal voor onze organisatie. Het laatste jaar heeft Ariba financieel stabiliteit weten te behalen en zijn we klaar voor groei in de toekomst."

Nieuwe klanten
Ariba wist in het eerste kwartaal contracten te tekenen met diverse nieuwe klanten, als H.J. Heinz Company, Owens Corning, Federal-Mogul Corporation, Michelin Group en Compass Bank. In Europa wist Ariba Reckitt Benckiser en T-Systems International als nieuwe klanten aan te trekken.

Bestaande Ariba-klanten, zoals Merck & Co, Towers Perrin, ABB, BskyB, AXA Diageo en Enel hebben hun investering in de Ariba Spend Management-oplossing verder uitgebreid door aanvullende oplossingen te kopen.

Overname Alliente en fusie Freemarkets
Onlangs liet Ariba weten het bedrijf Alliente, Inc over te nemen, een particuliere onderneming gericht op procurement Business Process Outsourcing (BPO). Door de overname kan Ariba haar mogelijkheden in de markt voor procurement-diensten verder vergroten. Daarnaast kondigde het bedrijf aan te gaan fuseren met FreeMarkets. FreeMarkets is een belangrijke speler op het gebied van Global Supply Management. De overname combineert de kracht van beide bedrijven en klanten kunnen wereldwijd grotere besparingen realiseren met behulp van een zeer complete set Enterprise Spend Management-oplossingen.

Over Ariba
Ariba, Inc. is de belangrijkste leverancier op het gebied van toepassingen voor Enterprise Spend Management (ESM). Ariba ondersteunt bedrijven die spend management willen ontwikkelen en benutten als kerncompetentie gericht op het significant verbeteren van bottom-line resultaten. Ariba spend management software en services stellen bedrijven in staat om hun organisaties en processen zodanig in te richten dat de totale uitgavencyclus centraal wordt gesteld met als doelstelling het realiseren van efficiency-verbeteringen en structurele besparingen.