Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 11: AANSCHAF ZONNEPANELEN (29-01-2004)

Zonnepanelen voor Brede Wijkvoorziening en gemeentehuis

Het college van B en W heeft besloten de Brede Wijkvoorziening in Dragonder-oost en het gemeentehuis te voorzien van zonnepanelen. Op de zuidgevel van de Brede Wijkvoorziening komen 20 zonnepanelen. Het gemeentehuis krijgt 20 dakpanelen.

Eind vorig jaar plaatste Patrimonium Woonstichting een groot aantal zonnepanelen op flats in Veenendaal. De gemeente waardeert dit initiatief en wil hier een vervolg aan geven. De Brede Wijkvoorziening en het gemeentehuis hebben door hun functie en ligging een voorbeeldfunctie. Met name de gevelpanelen op het gebouw van de Brede Wijkvoorziening zijn goed zichtbaar.

De besparing op elektriciteitskosten en de opbrengst uit de teruglevering aan het energiebedrijf wordt gebruikt voor de exploitatie van de beide gebouwen.
De aanschaf van de zonnepanelen voor een bedrag van ruim 30.000,- wordt bekostigd uit niet geraamde opbrengsten van dwangsombeschikkingen. De opbrengsten uit dwangsommen worden niet structureel ingezet. De besteding hiervan voor de aanschaf van de zonnepanelen is eenmalig.