Gemeente Utrecht

Minister De Graaf (GSB) bezoekt Kanaleneiland en Zuilen

Minister De Graaf voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties zal op maandag 2 februari een werkbezoek brengen aan Kanaleneiland en Zuilen in het kader van het Grotestedenbeleid. Het aanvankelijk op 15 december 2003 geplande werkbezoek kon niet doorgaan vanwege ziekte van de minister. Hij wordt op het Wijkservicecentrum Zuidwest ontvangen door wethouder R. Verhulst voor Grotestedenbeleid. Bij die gelegenheid zal Verhulst de recente voortgangsrapportage Grotestedenbeleid Utrecht overhandigen aan de minister.

Op het wijkbureau zal de minister een bestuurlijk overleg hebben met burgemeester A. Brouwer-Korf en de wethouders Verhulst, M. van Kleef (wonen) en T. Gispen (welzijn) over de voortgang van het huidige grotestedenbeleid en het gewenste grotestedenbeleid voor de periode 2005 - 2009. Vervolgens krijgt hij een presentatie van een aantal succesvolle projecten in Kanaleneiland, en spreekt met vertegenwoordigers van een aantal allochtone zelforganisaties en de Wijkraad Zuidwest. Aansluitend zal minister De Graaf door de wijk wandelen langs het toekomstige herstructureringsgebied rondom de prins Clausbrug naar winkelcentrum Kanaleneiland voor een bezoek aan de controlekamer van de veiligheidscamera's (niet toegankelijk voor de pers). Vervolgens bezoekt hij buurthuis Galecop voor een demonstratie van een digitaal trapveldje en de websites www.utrechtzuidwest.nl en www.beroepenenbedrijven.nl (onder constructie).

Na Kanaleneiland zal de minister via Schaakwijk in Noordwest, waar een woonzorgcomplex met voorzieningen wordt gebouwd naar gezondheidscentrum De Brug aan de Amsterdamsestraatweg 652 gaan. Daar zal met hem worden gesproken over het thema gezondheid in relatie tot het Grotestedenbeleid. Gespreksonderwerpen zijn het heroïne-experiment, verminderen sociaal-economische gezondheidsverschillen en de eerstelijnszorg in achterstandswijken.

De pers is van harte welkom om 17:00 uur voor een informele ontmoeting met de minister in gezondheidscentrum De Brug, Amsterdamsestraatweg 652.

Voor audiovisuele media is er vanaf 14:45 uur gelegenheid om mee te lopen door Kanaleneiland, start vanaf het wijkservicecentrum, Marco Pololaan 71.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Scholten, bestuurscommunicatie, 030-286 10 15.

Utrecht, 29 januari 2004.