Gemeente Heusden


Zonnepanelen voor gemeentehuis Vlijmen 29-1-2004 Op het gemeentehuis in Vlijmen worden binnenkort zonnepanelen geplaatst. Deze panelen wekken energie op die weer wordt gebruikt in het gemeentehuis. Door deze milieuvriendelijke manier van energiewinning kan een aanzienlijke besparing op energiekosten worden bereikt.

De zonnepanelen bestaan uit zonnecellen, die energie opwekken. Bij de productie van zonne-energie komen geen schadelijke stoffen in de atmosfeer. Met de zonnecellen levert de gemeente een bijdragen aan de groei van duurzame energie. Dit draagt weer bij aan een beter milieu. Bovendien wordt ook de energierekening van het gemeentehuis lager. Bij een gemiddeld gebruik (3000 kWh per jaar bij een gezin) bespaart dit ongeveer 12 procent op de energierekening. De exacte energiebesparing in het gemeentehuis is op dit moment nog niet bekend.

Energiebedrijf Nuon stelt de zonnepanelen kosteloos ter beschikking aan de gemeente. Voor de openbare verlichting in de totale gemeente Heusden levert het bedrijf al zogeheten natuurstroom aan de gemeente. Nuon heeft als eenmalige actie aan enkele stroomafnemers, waaronder de gemeente Heusden dus, een aantal zonnepanelen ter beschikking gesteld.