Gemeente Stein


Situatie rondom dijk Juliana-kanaal
29-01-2004

Er is goed nieuws voor de bewoners van de Kelderstraat en de Violensteeg met oneven nummers, zij mogen vanaf nu naar huis terugkeren. De even nummers zijn reeds vrijgegeven.

Rijkswaterstaat heeft gisteren besloten damwanden te plaatsen. Dit is heel precies werk. Hoe lang die werkzaamheden precies gaan duren is nu nog onbekend. Pas als de damwand klaar en het sein veilig gegeven is, kunnen de overige bewoners terug keren. Het is nog niet duidelijk wanneer dit precies zal zijn.

Mochten bewoners niet terug kunnen, dan zal bekeken worden of -net als gisteren - de mogelijkheid geboden wordt om even naar huis te gaan om dieren te voeren en persoonlijke spullen op te halen. Verder bericht hierover volgt via L1 tekst 112.
Verder is het plan om vanmiddag om 18.00 uur in het Socio Centrum te Stein een informatiebijeenkomst voor de betrokken bewoners te organiseren.

Staatssecretaris M. Schultz van Haegen van Verkeer & Waterstaat heeft laten weten met de getroffen bewoners mee te leven.

Wij raden iedereen aan de regionale rampenzender L1 en de LOS in de gaten te houden. Zij krijgen direct als eerste informatie van ons om u op de hoogte te houden. Ook op de website www.gemeentestein.nl staat actuele informatie. Mocht u vragen hebben dan staan wij klaar. Bel het informatienummer 046 4359345. Wij proberen onze uiterste best te doen om u zo goed mogelijk van informatie te voorzien.