Ingezonden persbericht


Curtis Nash tot einde seizoen 2003-2004 bij Rotterdam Basketbal

ROTTERDAM - Het bestuur van Rotterdam Basketbal de 23-jarige Amerikaan Curtis Nash na een proefperiode van twee weken voor de rest van het seizoen gecontracteerd. De 1.93 meter lange en 87 kilo zware guard van de University North Carolina at Charlotte speelde tot op heden drie wedstrijden voor de formatie van coach Erik Braal.

Met het aantrekken van Nash heeft Rotterdam Basketbal in aanvallend opzicht meer rust en schotkracht in de ploeg gebracht. Ondanks dat er met de Amerikaanse guard in de gelederen nog geen wedstrijd werd gewonnen, hoopt coach Braal toch de achtste en laatste play-off-plaats veilig te kunnen stellen. Nash landde op zaterdag 17 januari op Schiphol en speelde nog dezelfde avond in Almere mee in het duel met Omniworld. In die wedstrijd viel de guard echter al na drie minuten uit met een lelijke rugblessure.

In de thuiswedstrijd tegen Cape Holland scoorde de Amerikaan afgelopen zaterdag 15 punten en gisteravond in Zwolle tegen Landstede Basketbal weer 15 punten. Daarnaast scoorde de nieuwkomer in de Rotterdamse selectie ook goede op de onderdelen assists en rebounds. Reden voor het bestuur van de club om het verblijf van Nash in de Maasstad te verlengen. De Amerikaan zal tot en met het einde van de competitie ook deel uitmaken van het door AVR, De Nieuwe Unie en Sport en Recreatie Rotterdam gesteunde clinicprogramma van Rotterdam Basketbal. Samen met Alwin van der Pluym, Aleksandar Lukic en Jason Schneeweis zal Nash tijdens gymnastieklessen op basisscholen in Rotterdam kinderen van de groepen zes, zeven en acht kennis laten maken met basketbal
---



Ingezonden persbericht