Gemeente Breda

Persberichten

29-01-2004

Gemeente past aantal kruispunten aan

Er komen nieuwe verkeerslichten op het kruispunt Allerheiligenweg Keermanslaan en op het nieuw aan te leggen kruispunt verlengde Ettensebaan Liesboslaan. Ook brengt de gemeente snelheidsremmende maatregelen aan op het kruispunt Rouppe van der Voortlaan Wilhelminaplein. Het college van burgemeester en wethouders vraagt de raad om voor deze aanpassingen een krediet van 507.000,- beschikbaar te stellen.

Verkeersregelinstallatie Allerheiligenweg Keermanslaan De verkeersregelinstallatie op het kruispunt Allerheiligenweg Keermanslaan dateert uit 1980. Een aantal reserveonderdelen van het verkeersregeltoestel is niet meer beschikbaar. Sommige storingen zijn daarom niet meer te verhelpen. De installatie wordt vrijwel volledig vernieuwd. Het gaat dan om de masten, de lantaarns, de bekabeling en het regeltoestel. De voorzieningen voor een snellere doorstroming van het openbaar vervoer die dateren uit 1998, worden hergebruikt. De nieuwe installatie krijgt actuele software, waardoor ook de afwikkeling van het verkeer sneller verloopt.
Kruispunt verlengde Ettensebaan - Liesboslaan
Naar verwachting wordt in april 2004 het verlengde deel van de Ettensebaan opengesteld om het verkeer vanuit Breda naar de oprit richting Etten-Leur te leiden. Ook gaat al het verkeer vanuit Antwerpen de komende twee jaar via de verlengde Ettensebaan naar Etten-Leur. De verlengde Ettensebaan vervult tijdens deze periode ook de functie van rijksweg. Ter hoogte van de huidige afrit van de A16 komt een nieuw kruispunt met een verkeersregelinstallatie. Via dit kruispunt kan het verkeer zijn weg vinden richting Liesboslaan en verder.
Kruispunt van der Voortlaan Wilhelminaplein in Ulvenhout De verouderde verkeerslichten op de twee voetgangersoversteken op de Rouppe van de Voortlaan ter hoogte van het Wilhelminaplein en Hubertuslaan worden verwijderd. Op beide oversteekplaatsen komt een verhoogd snelheidsremmend plateau waar een maximumsnelheid geldt van 30 km uur.

Vanaf de grens van de bebouwde kom Ulvenhout op de route Rouppe van der Voortlaan - Gilzeweg tot aan de op- en afritten van de A27 / A58 bij Bavel komt een 60 km/uur zone. Hiertoe komen er op deze route vier snelheidremmers. Ook wordt de wegbelijning aangepast met een onderbroken kantstreep. De 60 km/uur inrichting van de Rouppe van de Voortlaan betekent ook dat de snelheid van aankomende autos uit Bavel richting kruispunt Rouppe van der Voortlaan Wilhelminaplein lager wordt.
Belanghebbenden kunnen dit voorjaar bij de inspraak reageren op de plannen met betrekking tot de Rouppe van der Voortlaan.

Breda, 29 januari 2004