Gemeente Nijmegen

Datum Nummer persbericht 29 januari 2004 p012
---

ASBEST GEVONDEN IN ARSENAAL

Bij de verbouwing van het Arsenaal is woensdag 28 januari in de verdiepingsvloer een asbestplaat gevonden. Na de vondst zijn de sloopwerkzaamheden stilgelegd. Het Arsenaal is ontruimd en voor de buitenwereld afgesloten. De vrijgekomen asbest bevindt zich in het pand en vormt geen risico voor de omgeving.

Donderdag 29 januari neemt laboratorium Certichem in het Arsenaal lucht- en stofmonsters om de concentratie vrijgekomen asbestdeeltjes te bepalen. De eerste resultaten van het onderzoek zullen in de loop van vrijdag 30 januari bekend zijn. Afhankelijk van de uitslag zal een asbestsaneringsbedrijf het gebouw schoonmaken. Door de vondst van asbest in het Arsenaal is een sloopvergunning verplicht. Daartoe zal een asbestinventarisatie uitgevoerd worden.

De bewoners en winkeliers in het omliggende gebied worden per brief door de gemeente op de hoogte gesteld van de vondst van asbest en de maatregelen die de gemeente treft.

Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Truud Knappstein, doorkiesnummer 2380

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 2378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

Persbericht


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht