Gemeente Capelle a/d IJssel

Inspraakprocedure bestemmingsplan s-Gravenweg-West 2004

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel maakt bekend dat in het kader van de procedure voor de totstandkoming van het bestemmingsplan s-Gravenweg-West 2004 een inspraakprocedure wordt gestart. Het nieuwe bestemmingsplan heeft betrekking op het westelijke deel van de s-Gravenweg en de Kanaalweg.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?
In het gebied s-Gravenweg-West zijn twee locaties aangewezen voor woningbouw: Wegelingpark en Achter Kanaalweg. Het huidige bestemmingsplan biedt geen mogelijkheden voor de bouw van deze nieuwe woningen en moet daarom worden gewijzigd. Daarnaast dateert het huidige bestemmingsplan uit 1988 en is het op een aantal punten verouderd. Het is dus noodzakelijk om het bestemmingsplan te actualiseren.

De inspraakprocedure
In het kader van de inspraakprocedure kunt u het concept-ontwerpbestemmingsplan s-Gravenweg-West 2004 vanaf 29 januari tot 12 maart 2004 tijdens kantooruren inzien in het Informatiecentrum (zie wegwijzer) van het gemeentehuis. Ook is een informatiefolder beschikbaar waarin wordt ingegaan op het bestemmingsplan en de bestemmingsplanprocedure. Tot 12 maart kunt u schriftelijk reageren op het bestemmingsplan. Reacties kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

Inspraak- en informatiebijeenkomst
Daarnaast wordt op woensdag 11 februari 2004 om 20.00 uur in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111 een inspraak- en informatiebijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst wordt het bestemmingsplan verduidelijkt. U kunt dan al uw vragen, opmerkingen en suggesties ten aanzien van het nieuwe bestemmingsplan kwijt. Deze worden dan als inspraakreacties bij het bestemmingsplan gevoegd. Er zal een toelichting gegeven worden op het nieuwe plan en de bestemmingsplanprocedure, waarbij ook kort wordt ingegaan op de wijze waarop de nieuwe woongebieden in het bestemmingsplan zijn opgenomen. In het
concept-ontwerpbestemmingsplan staat aangegeven om welk gebied het gaat, hoeveel woningen er mogen worden gebouwd en hoe hoog die woningen mogen worden. Hoe de woningen er uiteindelijk uit komen te zien en waar ze precies worden gesitueerd, staat niet in het bestemmingsplan aangegeven. Hierover zal tijdens de inspraak- en informatiebijeenkomst dan ook geen informatie beschikbaar zijn. Zodra de uitwerking in concept klaar is, zal hiervoor een aparte informatiebijeenkomst worden georganiseerd.