Gemeente Terneuzen

Persbericht - 28 januari 2004

GEMEENTELIJKE ORGANISATIE AANGEPAST

De gemeentelijke organisatie van Terneuzen wordt aangepast. Vanwege de financiële situatie wordt de organisatiestructuur gewijzigd van vier naar drie sectoren. Zo wordt bezuinigd op overheadkosten. Het voorstel is momenteel in behandeling bij de Ondernemingsraad.

De gemeentelijke organisatie bestaat nu uit vier sectoren namelijk Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (REO), Maatschappelijke Zaken (MZ), Stads- en Dorpsbeheer (SDB) en Middelen (MID). Deze laatste sector wordt opgeheven en de nu daarvoor verantwoordelijke directeur zal de vacature directeur REO invullen.

De afdelingen van de huidige sector Middelen, namelijk Algemene en Juridische Zaken, Informatie- en Communicatietechnologie, Interne Zaken en Communicatie, worden ieder toegewezen aan één van de overige sectoren. Hierbij is vooral gelet op een evenwichtige taakverdeling. Daarom wordt ook de afdeling Techniek verplaatst van REO naar SDB. De afdeling Financiën wordt gekoppeld aan de gemeentesecretaris.

Vanaf september 2003 vond een intern onderzoek plaats naar de interne bedrijfsvoering van de gemeente om de organisatiekosten terug te dringen. Naar aanleiding van dit onderzoek wordt nu de hoofdstructuur aangepast en zal het onderzoek worden voortgezet.

Noot aan de redactie:

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Dirk Timmers
Telefoonnummer: 0115 - 455 523