Politie Drenthe

donderdagmiddag 29-01-04

Assen 29-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Aanrijding met letsel
ASSEN Een 48-jarige dienstplichtig militair uit Pietersbierum is vanmiddag op de A28 met zijn auto op de kop in een sloot beland. De man kwam op de westbaan, ter hoogte van de afslag Assen Noord, na een inhaalmanoeuvre door onbekende oorzaak via de berm in de sloot terecht. Hij moest door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden. In verband met verwondingen kwam de traumahelikopter ter plaatse. De man werd met een ambulance overgebracht naar het Wilhelmina-ziekenhuis in Assen. De Koninklijke Marechaussee stelt een onderzoek in.

Bedrijfsinbraak
EESERGROEN Tussen gisteravond 17.45 uur en vanmorgen 10.05 uur werd er ingebroken in een bedrijf aan de Dorpsstraat. Door met grof geweld een deur open te breken kon men binnen komen. De buit bestond uit geld en drie computerkasten.

Geheime zenders uit de lucht gehaald
EMMEN-ROSWINKEL - In samenwerking met het Agentschap Telecom werden vanochtend 3 zenders inbeslaggenomen. Bij een 35-jarige bewoner van de Harm Tiesingstraat in Emmen werd zender De Viking op heterdaad betrapt en inbeslaggenomen. De man deed vrijwillig afstand van zender, voeding en versterker.

Bij een 40-jarige bewoner aan het Roswinkelerkanaal ZZ in Roswinkel werd de zender van studio Radio Zuidzee inbeslaggenomen. Hier werd eveneens een versterker ingenomen. De man was op het moment van controle niet aan het zenden.

Aan de Schansstraat in Emmen werd zender De Veldjager op heterdaad uitgepeild waarna ook hier de apparatuur bij de 17-jarige eigenaar inbeslaggenomen werd.

De verdachten krijgen een bekeuring van 1100 en zijn hun apparatuur kwijt.

De zenders waren dusdanig sterk dat hoogrendementsketels van woningstichting De Eendracht regelmatig op hol sloegen in de omgeving van de huurwoningen aan de Warmeerweg en het Roswinkelerkanaal ZZ.