Gemeente IJsselstein


Voorzieningen gehandicapten
woensdag, 28 januari 2004 - 13:35 CET

De gemeente heeft vanuit de Wet voorzieningen gehandicapten de plicht gekregen om zorg te dragen voor de verstrekking van woonvoorzieningen, vervoersvoorzieningen en rolstoelen aan gehandicapten.

Doel hiervan is het opheffen of verminderen van belemmeringen voor gehandicapten bij het zelfstandig wonen en verplaatsen.

Verstrekkingenboek en besluit
Het college van b en w heeft het concept 'verstrekkingenboek voorzieningen gehandicapten' en 'besluit financiële tegemoetkomingen voorzieningen gehandicapten gemeente IJsselstein' ter vervanging van het huidige verstrekkingenboek en besluit vastgesteld. Het huidige verstrekkingenboek en besluit (alsook de verordening) dateren van 1997. Nieuwe wetgeving en jurisprudentie en de invoering van een landelijk protocol maakten aanpassingen noodzakelijk. Het verstrekkingenboek en besluit geven een concrete invulling aan de verordening.

Tevens heeft het college de concept 'verordening voorzieningen gehandicapten gemeente IJsselstein' ter advisering aangeboden aan de commissie Welzijn en Onderwijs. De raad behandelt de verordening in maart.

Ter inzage
Om inwoners van de gemeente, instellingen en organisaties met een belang de gelegenheid te geven hun zienswijze over het concept 'verstrekkingenboek voorzieningen gehandicapten' en 'besluit financiële tegemoetkomingen voorzieningen gehandicapten' kenbaar te maken, liggen het verstrekkingenboek en besluit van 28 januari t/m 25 februari 2004 ter inzage bij de afdeling Publiekszaken.

Reacties
Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden telefonisch en schriftelijk reacties indienen. U kunt zich daartoe richten tot de afdeling Maatschappelijke Zaken (030) 686 16 11. Voor de beantwoording van uw vragen is een apart telefonisch spreekuur ingesteld op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur.
Na afloop van de inspraakperiode wordt de geleverde inspraak gebundeld in een inspraakverslag en aangeboden aan de commissie Welzijn & Onderwijs tezamen met het concept van het verstrekkingenboek en besluit.

Publicatie Zenderstreeknieuws 28 januari 2004