Ingezonden persbericht


Persbericht

Voorstel: 'Keurmerk voor brandveiligheid Studentenhuisvesting'

De deelraadfractie Centrum van Amsterdam Anders/ De Groenen komt in een notitie met voorstellen om de brandveiligheid en kwaliteit van studentenhuizen structureel te verbeteren door middel van een certificatiesysteem. Clemens Mol, duo-raadslid voor de partij: "de afgelopen jaren heeft het bestuur van het stadsdeel kansen op het gebied van brandpreventie laten liggen, daarom komen we nu zelf met voorstellen."

Met certificering van kamerverhuurbedrijven en studentenhuizen zijn in verschillende steden positieve ervaringen opgedaan. In Rotterdam en den Haag vindt certificering plaats door een extern instituut op basis van landelijk vastgestelde normen. Voordeel is dat dat extra capaciteit oplevert om bedrijven aan te pakken die zich niet houden aan kwaliteits- en veiligheidsnormen. Bovendien heeft de overheid daardoor een beter inzicht in de kwaliteit en veiligheid van de aangeboden ruimte.

Een aantal steden subsidieert ,het sinds 1997 bestaande, certificaat 'Verhuren onzelfstandige Woonruimte'. Reeds in de begroting 2002 is geld vrijgemaakt voor dit project. Tot grote teleurstelling van Amsterdam Anders/De Groenen is het nooit tot uitvoering gekomen. Bij de begroting van 2003 is een aanvraag van ^ 113.445,- onder andere door de PvdA weggestemd.

Clemens Mol, duo-raadslid voor Amsterdam Anders/De Groenen: "Kennelijk is men bij de PvdA tot nieuwe inzichten gekomen, dat men in de deelraad schriftelijke vragen stelt over brandpreventie bij studentenhuisvesting. We hopen dan ook dat de PvdA ons voorstel voor structurele aandacht voor de veiligheid en kwaliteit van onzelfstandige woonruimte zal steunen."


---