Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda (29/1)

donderdag, 29 januari 2004

Automobilist mishandelt medeweggebruiker

BAARLE-NASSAU- De bestuurder van een witte bestelbus heeft gisteravond rond 19.00 uur op de Alphenseweg in Baarle Nassau een medeweggebruiker uit zijn auto getrokken en mishandeld. Volgens het slachtoffer reed de bestuurder van de bestelbus kilometers lang op enkele tientallen centimeters achter zijn auto omdat hij kennelijk niet hard genoeg reed op de provinciale weg waar 80 km per uur is toegestaan.

Op een gegeven moment haalde de bestuurder van de witte bestelbus de bestuurder van de Fiat Panda in en blokkeerde de doorgang. Hij stapte uit en trok de 18 jarige man uit Alphen uit zijn auto. Hij sloeg hem meerdere malen in het gezicht en gooide hem op de grond. Toen de man op de grond lag schopte hij hem ook nog enkele malen in zijn buikstreek, daarna stapte de driftige bestelbuschauffeur weer in zijn auto en ging er vandoor. De politie heeft het kenteken van de bestelbus en stelt een onderzoek in wie die avond de bewuste bestuurder was. De man hoeft zich niet onder doktersbehandeling te stellen maar hield er wel diverse pijnlijke plekken aan over.

Politie zet veelpleger direct in de cel

BREDA- Een 24 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in een winkel aan de Karrestraat in Breda aangehouden voor winkeldiefstal. De man had dure parfums gestolen met een totale waarde van195 Euro. Toen de man werd aangehouden gedroeg hij zich erg lastig. Aangezien deze man een zogenaamde veelpleger is kon hij na toestemming van het OM direct in verzekering worden gesteld en wordt hij middels snelrecht berecht.

Inbraak in een woning Noortberghmoeren. Men kwam de woning binnen door de achterdeur te forceren. Gestolen werd o.a. bankpasjes, laptop en geld.

Vernielingen aan scholen

BREDA- Bij een school aan de Twaalfbunder zijn zeven muren, vijf ruiten en twee deuren werden met graffity bespoten. Omvang van de schade is niet bekend.

Van een school aan het Voorerf werden 5 ruiten vernield.

Bij basisschool de Wisselaar aan de Vlaanderenstraat heeft aan de voorzijde van het gebouw drie regenpijpen vernield.

Snelheidscontrole Westerhagenlaan

BREDA- Op de Westerhagenlaan werd tussen 08.45 uur en 10.30 uur een snelheidcontrole gehouden. Er werden 472 voertuigen gecontroleerd, waarvan 61 voertuigen een bekeuring kregen. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km.
Tevens op dezelfde locatie tussen 14.15 en 15.15 uur. Hierbij werden 265 voertuigen gecontroleerd en kregen 30 voetuigen een bekeuring. Hoogste snelheid 70 km. 04-024824.

Diefstal van een personenauto op de Noortberghmoeren. Betreft een zwarte Skoda Octavia, kenteken 36-LR-LJ.

Inbeslagname van bestelauto

FIJNAART Gisteren heeft de politie in Fijnaart een bestelauto aan de Hazelaarstraat in beslag genomen, omdat deze vermoedelijk in Belgie is gestolen. De auto stond al geruime tijd in Fijnaart en bleek onjuiste handelaarskentekens te voeren. Er wordt nu nog een nader onderzoek ingesteld waar de auto is gestolen en wie de eigenaar is van de auto, alsmede onderzoek naar de handelaarskentekens.

Diefstal van aanhangwagen

FIJNAART Vandaag is aangifte gedaan van diefstal van een aanhangwagen vanaf de Prinses Christinastraat in Fijnaart. Deze aanhangwagen, merk Anssems, kleur zilver en voorzien van het kenteken SZ-TR-51 had een waarde van ongeveer 900 Euro.

Diefstal vanaf bedrijfsauto van bedrijfsterrein

ZEVENBERGCHEN HOEK- Vandaag is aangifte gedaan van diefstal van een bedrijfsauto vanaf het bedrijfsterrein aan de Oude Moerdijkseweg te Zevenbergschen Hoek. Daarbij is op het terrein een schaftkeet opengebroken, een aldaar ander geparkeerd staand voertuig en is van een shovel de ruit ingeslagen. De auto die mee is genomen betreft een Toyota Pick up, voorzien van het kenteken VJ-PB-85, kleur groen.

Rotweiler bijt schaap dood

FIJNAART Vanmiddag rond 13.00 uur was een bewoonster van Fijnaart haar hond aan het uit laten aan de Stoofdijk te Fijnaart toen deze een schaap zag staan. De rotweiler ging achter het schaap aan en joeg het dier de sloot in en beet het dood voordat de eigenaresse kon ingrijpen. De eigenaar van de hond en het schaap bespreken samen de schade afwikkeling

Bron: R. van Kuik