Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Project Wijkgerichte Zorg en Welzijn gestart

Wethouder Anton Ederveen heeft op 28 januari het startsein gegeven voor het project Wijkgerichte Zorg en Welzijn in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer. In dit project helpen zorgadviseurs bewoners van 23 jaar en ouder bij het vinden van de weg in de wereld van welzijns- en zorginstellingen.

Naast het helpen bij het vinden van de weg in de wereld van welzijns- en zorginstellingen, verzorgen de zorgadviseurs groepsvoorlichting over onderwerpen als 'Omgaan met depressie'.

Moderne wijkzuster
De zorgadviseurs zijn, net als vroeger de wijkzuster, een belangrijke bindende schakel in de wijk. Er zijn nog altijd veel mensen die hulp en advies nodig hebben als het gaat om hun gezondheid en welzijn.

Behoefte aan informatie
Uit onderzoek blijkt dat vooral allochtonen onnodig met gezondheidsklachten blijven zitten omdat zij niet weten waar zij voor hun klachten terecht kunnen. Bovendien blijkt dat zij niet voldoende kennis hebben over gezondheid.

De zorgadviseurs helpen daarom de cliënt bij het vinden van de juiste hulp voor zijn problemen. De zorgadviseurs zijn zelf geen hulpverleners en geen tolken. De adviezen zijn gratis!

De zorgadviseurs zijn er ook voor hulpverleners. Zij roepen de hulp van de zorgadviseur in voor bijvoorbeeld bemiddeling.

Hoe bereikt u de zorgadviseurs?
U kunt bellen of langskomen tijdens de spreekuren die in de verschillende Steunpunten Leefbaarheid & Veiligheid (6/7, 8 en 9/10) worden gehouden. Kijk in de rubriek Buurtgerichte Aanpak voor de adressen en telefoonnummers.

Heeft u vragen?
Uw vragen kunt u e-mailen naar wzw@geuzenveld.amsterdam.nl of in een brief schrijven naar Wijkgerichte Zorg & Welzijn, p/a Steunpunt Leefbaarheid & Veiligheid 8, Albardakade 5, 1067 DD Amsterdam.

Samenwerking
Wijkgerichte Zorg & Welzijn is een project van stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer en de GG&GD. In dit project werkt het stadsdeel samen met GGZ Buitenamstel, GG&GD Vangnet & Advies, Bureau Jeugdzorg, Amsterdam Thuiszorg, huisartsen, Impuls, Opvoedsteunpunt, buurtmanagers Steunpunten Leefbaarheid & Veiligheid en migrantenorganisaties.

Foto: wethouder Anton Ederveen van Welzijn, Onderwijs en Sport geeft het groene licht voor het project Wijkgerichte Zorg en Welzijn.

Auteur(s):
Hans Boer