Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 29 januari

Alkmaar 29-01-2004 - 17.00 uur

Verkeerscontrole
Heiloo, woensdag 28 januari 2004
Woensdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Vennewatersweg en de Kennemerstraatweg, Tijdens deze controle werd vooral gelet op het dragen van de veiligheidsgordel. In 16 gevallen bleek dat niet het geval te zijn. Deze bestuurders kregen daarvoor een bekeuring. Datzelfde gold voor twee automobilisten die vanuit hun auto telefoneerden zonder gebruikt te maken van een handsfree set. Tot slot bleek een bromfietser niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Ook daarvoor werd een bekeuring uitgeschreven.

Voetganger ernstig gewond bij aanrijding
Alkmaar, woensdag 28 januari 2004.
Woensdagavond omstreeks 18.00 vond een ernstige aanrijding plaats op de kruising Van Ostadelaan met de Bloemaertlaan. De bestuurder van een bestelbusje, een 74-jarige inwoner van Irnsum, reed over de Van Ostadelaan. Op de eerder genoemde kruising verleende hij geen voorrang aan een 25-jarige man uit Alkmaar die, via de
voetgangersoversteekplaats, de Van Ostadelaan overstak. De voetganger en zijn hond werden door de bestelwagen aangereden. De hond, een Engelse Bulldog, overleed ter plaatse. De man is met onder anderen ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De bestuurder van de bestelbus is aangehouden. In verband met de ernst van het ongeval is hij in verzekering gesteld. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Omdat de juiste toedracht van het ongeval op dit moment nog niet duidelijk is zoekt de politie getuigen van dit ongeval. Speciaal wil zij spreken met de bestuurder/inzittenden van de personenauto die stil stond voor de oversteekplaats en die aan de rechterzijde werd ingehaald door de bestelwagen. Zijn kunnen contact opnemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Dronken autobestuurder moet rijbewijs inleveren Heiloo, donderdag 29 januari 2004.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 56-jarige bestuurder van een personenauto uit Heiloo, aangehouden op de Heerenweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 800 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol werd zijn rijbewijs ingevorderd.