Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, 29 januari

Den Helder 29-01-2004 - 17.00 uur

Diefstal antieke wapens uit museum opgelost
Den Helder, donderdag 29 januari 2004.
De recherche van de politie in Den Helder is erin geslaagd om de diefstal van vijf antieke vuurwapens uit Fort Kijkduin op te lossen. Er zijn in het onderzoek drie verdachten aangehouden en de wapens zijn ongeschonden terug naar de eigenaar.
De diefstal werd op dinsdag 13 januari 2004 ontdekt door het museumpersoneel. In de catacomben van het Fort was een vitrine waar de wapens in werden tentoon gesteld opengebroken. De sloten van de vitrine waren vervangen door soortgelijke sloten waardoor de diefstal niet meteen opviel. Dinsdagmorgen, 27 januari 2004, werd de eerste verdachte aangehouden. Dat ging om een 18-jarige jongen uit Den Helder. Op het moment van de aanhouding was hij bezig om één van de wapens schoon te maken. De overige vier wapens lagen bij hem thuis verstopt op zolder. Hij heeft inmiddels bekend dat hij de diefstal, begin januari, alleen heeft gepleegd en wilde de wapens, vier pistolen en een revolver uit de periode 1880-1915, als verzamelobject voor zichzelf houden. Uit het onderzoek dat volgde bleek dat de verdachte informatie had gekregen van twee andere jongens die op de hoogte waren van de situatie in het Fort. Dinsdagavond, 27 januari 2004, werd de eerste medeplichtige aangehouden. Dat ging om een 17-jariger jongen uit Den Helder. De aanhouding van de tweede handlanger volgde woensdagmorgen, 28 januari 2004. Dat ging om een 19-jarige jongen uit Den Helder. De drie verdachte zijn woensdagmiddag allen in vrijheid gesteld. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak woning
Den Helder, woensdag 28 januari 2004.
Woensdag heeft de bewoonster van een woning aan de Duinroosstraat aangifte gedaan van inbraak in haar woning. Deze inbraak vond plaats op zondag 25 januari 2004 tussen 20.10 en 21.00 uur. De dader kwam in de woning door het forceren van een bovenlicht waarna een extra veiligheidsklink kon worden verzet waarna de deur kon worden geopend. Volgens de bewoonster zijn een dvd-speler een aantal dvd's en laptop computer verdwenen.

Boerderijbrand
Barsingerhorn, woensdag 28 januari 2004.
Woensdagmiddag, omstreeks 17.15 uur ontdekte een voorbijganger dat er brand was uitgebroken in een boerderij aan de Hemmerweg. Op het moment dat de brand werd ontdekt kwamen de vlammen uit het met riet bedekte dak. De bewoners werden gewaarschuwd. Een aantal omstanders hebben twee auto's die op het erf geparkeerd stonden, verplaatst om schade voorkomen. Het vuur is door de brandweer geblust. De boerderij raakte ernstig beschadigd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Gedurende de bluswerkzaamheden is de Hemmerweg enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Verkeerscontroles
Den Helder, donderdag 29 januari 2004.
Donderdag werden op de Torplaan, Kanaalweg , Ruyghweg en Marsdiepstraat verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden 33 bestuurder bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen. Twee bestuurders reden te snel en kregen daarvoor een bekeuring.