Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (29/01)

Oosterhout, donderdag 29 januari 2004

Politie ontmantelt hennepkwekerijtje
KAATSHEUVEL: De politie stelde op woensdagmiddag 28 januari een onderzoek in bij een woning aan de Anjerstraat. In het schuurtje bij de woning bleek een hennepkwekerij gevestigd. De wietplantage bestond uit circa 75 plantjes. Ook vond de politie resten van eerder gedroogde planten. De politie arresteerde de 70-jarige bewoner op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Alle planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. De planten zijn bemonsterd, waarna alles is vernietigd. De 26-jarige zoon van de verdachte is ook opgepakt. Tijdens de ontmanteling kwam hij onverwacht thuis en beledigde de politieagenten. Vader en zoon zijn allebei, na verhoor, weer in vrijheid gesteld. Ze kregen ieder meteen een dagvaarding mee.

Politie waarschuwt voor dure messenslijper
GEERTRUIDENBERG: De politie waarschuwt voor een oplichter die op woensdag 28 januari actief was in Geertruidenberg. De man belde aan bij senioren in het bejaardencentrum Mauritsstaete aan de Stadsweg en op Vonderweg te Geertruidenberg. Hij bood zijn diensten aan als messenslijper en maakte daarbij de mensen geld afhandig. Prijsafspraken werden na de werkzaamheden door de man verhoogd. Twee gedupeerden betaalden ieder 100,- euro voor het slijpen van de messen. Het zou gaan om een keurig uitziende blanke man van circa 45 / 50 jaar oud. Volgens gedupeerden en getuigen heeft hij een stevig breed postuur en kort achterover gekamd haar. De politie adviseert om voorzichtig te doen bij het doen van zaken aan de voordeur. Vraag altijd om een legitimatiebewijs, weet met wie u zaken doet en leg prijsafspraken van tevoren schriftelijk vast. Vraag verder altijd bij het afrekenen om een kwitantie, zodat u kunt bewijzen wanneer, hoeveel en aan wie betaald heeft.

Automobilist botst met fietser
MADE: Op woensdag 28 januari 2004, omstreeks 15.00 uur werd de politie geroepen bij een aanrijding tussen een auto en een fietser. Het ongeval was gebeurd op de kruising van de Meidoornlaan en de Haasdijk. De auto werd bestuurd door een 33-jarige inwoner uit Made. Hij kwam vanuit Meidoornlaan en wilde vermoedelijk linksaf de Haasdijk op rijden. Op dat moment reed er ook een 13-jarig meisje uit Made op haar fiets over Haasdijk. Zij wilde linksaf de Meidoornlaan inrijden. Op de kruising kwamen beiden met elkaar in aanrijding. Het 13-jarige fietsertje is door een ambulance naar het Amphia ziekenhuis te Oosterhout gebracht voor onderzoek. Na onderzoek mocht de ze weer naar huis. Ze heeft vermoedelijk een hersenschudding opgelopen. De politie onderzoekt de exacte toedracht van dit verkeersongeval.

Man probeert bank op te lichten
RAAMSDONKSVEER: Op woensdag 28 januari 2004 omstreeks 12.00 uur heeft een nog onbekende man geprobeerd om met een vals identiteitsbewijs en een valse bankpas geld los te krijgen bij een bank in Raamsdonksveer. Door de oplettendheid van het personeel van de bank werd tijdig gezien dat het hier om valse papieren en een valse pas ging. De man is daarop snel verdwenen. De politie onderzoekt momenteel het beeldmateriaal dat is vastgelegd door het bewakingssysteem van de bank.

Arrestatie na winkeldiefstal
WAALWIJK: Agenten arresteerden op woensdag 28 januari rond 14.40 uur een 51 jarige vrouw uit Veen op verdenking van winkeldiefstal. Dat gebeurde bij een winkel in de Stationstraat. De vrouw stal een aantal kledingstukken ( 32,58). Ze passeerde de kassa en is buiten de winkel opgewacht door het winkelpersoneel. Zij droegen de vrouw over aan de politie. De verdachte is verhoord. De boete van 120,- kon ze niet betalen. Om die reden kreeg ze een dagvaarding uitgereikt. Ze moet zich op 31 maart verantwoorden bij de rechter. Om 16.30 uur stelde de politie de vrouw weer in vrijheid.

Politie onderzoekt twee woninginbraken
OOSTERHOUT: Op dinsdagavond 28 januari werd ingebroken in een woning aan de Linthorst-Lomanlaan te Oosterhout. Men was via de achterzijde de woning binnen gekomen. Ontvreemd werden een computer en sieraden. Diezelfde avond is er ook ingebroken in een woning aan Vlaggeschip te Oosterhout. Uit deze woning werden computerapparatuur en fotoapparatuur gestolen. De politie constateerde dat in beide gevallen een raam aan de achterkant van de woning op grove wijze was opengebroken. De technische recherche stelde diverse dadersporen veilig.

Politie betrapt automobiliste terwijl haar rijbewijs is ingevorderd OOSTERHOUT: Op donderdagmorgen 29 januari zagen politieagenten een 47-jarige vrouw uit Dongen over de Hildebrandlaan rijden. Het rijbewijs van de vrouw was afgelopen 16 januari al door de politie ingevorderd wegens het rijden onder invloed. Door nu toch achter het stuur te kruipen pleegde de vrouw opnieuw een verkeersmisdrijf. De politie maakte proces-verbaal tegen haar op.

Bron: Jeroen Steenmeijer