Politie Amsterdam-Amstelland

Slachtoffer schietpartij overleden

29-1-2004. Woensdagmiddag overleed een 55-jarige man aan de verwondingen die hij opliep bij een schietpartij in een woning in Amsterdam-Oost. Even voor drie uur werd gemeld dat er in een woning aan de Levantkade iemand was neergeschoten. Het slachtoffer werd ter plaatse aangetroffen waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht, waar hij later overleed.

---

Wapens aangetroffen bij preventief fouilleeractie

29-1-2004. Bij preventieve wapencontroles in de binnenstad werden woensdagmiddag en -avond 20 wapens aangetroffen. Het wapentuig: 17 messen, 1 slagwapen, 1 nepvuurwapen en 1 stroomstootwapen, werd in beslag genomen. Eén persoon werd gearresteerd. De controles vonden plaats rond de Dam, Damstraat, Oude Hoogstraat, Oude Doelenstraat, Nieuwe Hoogstraat, Nieuwezijds Voorburgwal en Warmoesstraat. Daarnaast werden metrostations Nieuwmarkt, Waterlooplein en Centraal Station tijdelijk afgesloten. Alle passanten werden gecontroleerd. Ook vijf horecagelegenheden werden bezocht. De actie duurde van vier uur 's middags tot elf uur 's avonds. Er werden 25 politiemensen ingezet.


29-1-2004. Woensdagavond werd een tankstation aan de Blasiusstraat door twee gewapende mannen overvallen. De daders kwamen rond zeven uur het bedrijf binnen en bedreigden een 19-jarige medewerker met een vuurwapen. Vervolgens maakten zij een onbekend geldbedrag buit en gingen ervandoor.

---