Maastricht Aachen Airport


Maastricht Aachen Airport gaat reorganiseren

Door de ongunstige situatie in de luchtvaart kan ook Maastricht Aachen Airport niet ontkomen aan een ingrijpende reorganisatie. De vermindering van vervoersvolumes in passagiers en vracht in 2003, en de prognoses in de luchtvaartsector voor het jaar 2004 maken dit onontkoombaar.

In een brief aan alle personeelsleden en tijdens een informatiebijeenkomst voor het personeel, heeft de directie dit heden bekend gemaakt.

De komende weken zal de directie voorstellen voor een sobere organisatie en een sociaal plan nader uitwerken, en aan de Ondernemingsraad en de vakbonden voorleggen.

Onderdeel hiervan zullen onder andere een uittredingsregeling voor een aantal oudere werknemers, en het aanbieden van in- en externe herplaatsingmogelijkheden zijn. Garanties voor het voorkomen van gedwongen ontslagen zijn op dit moment echter niet te geven.

Dit voornemen staat los van het op dit moment lopende privatiseringsproces van de luchthaven. Autonome ontwikkelingen in de luchtvaart maken het noodzakelijk dat Maastricht Aachen Airport zich door middel van deze maatregelen omvormt tot een afgeslankte maar bedrijfseconomisch gezonde organisatie. 29-1-2004 16:39