Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, donderdag 29 januari 2004[pic]donderdag 29 januari  
      2004                                                           
                                                                     
Van    Marie-José Verkade, GSM-nummer 06.53359379 / afdeling         
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen

Aangehouden voor mishandeling

Gistermiddag kwam een man, een 18-jarige inwoner uit Breda, aan het politiebureau en meldde dat hij dinsdag iemand in het centrum van de stad had gestoken met een aardappelschilmesje. Hierop is de man aangehouden voor vermoedelijke mishandeling. Daarnaast gaf de man aan betrokken te zijn geweest bij diverse fietsendiefstallen en een handtas gestolen te hebben. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Aangehouden met gestolen auto

Gisteravond is op de Priemstraat een 31-jarige man uit Nijmegen aangehouden op verdenking van autodiefstal en gevaarlijk rijgedrag. Agenten in een surveillance-auto zagen op de Veemarkt een auto rijden die als gestolen gemeld stond. Na het geven van een stopteken ging de bestuurder er vandoor. Hij vertoonde daarbij verkeersonveilig gedrag, zeker gezien de gladheid op dat moment. Door adequaat reageren van andere weggebruikers kon een aanrijding voorkomen worden. Na een achtervolging vluchtte de man in de Priemstraat te voet verder. Kort daarop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


In bezit van drugs

Op de Graafsedwarsstraat is gistermiddag een 19-jarige man uit Nijmegen aangehouden die in het bezit was van drugs. Tijdens een surveillance werd de man staande gehouden omdat de apk van zijn auto verlopen was. Bij controle bleek de man in het bezit van cocaïne. Hij is daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


Aanrijding met letsel

Vanmorgen rond 8.50 uur is een 60-jarige bestuurder uit Groesbeek gewond geraakt nadat hij rijdende over de Fransestraat in de richting van de Groesbeekseweg de controle over het voertuig kwijt was geraakt. Vermoedelijk is de man onwel geworden. Hij reed met zijn voertuig tegen twee geparkeerd staande auto's en is vervolgens tegen een boom tot stilstand gekomen. De man is overgebracht naar het Radboudziekenhuis.


Aanrijding met letsel

Gisteravond rond 20.45 uur is een 41-jarige Nijmegenaar bij een aanrijding op de Burghardt van de Berghstraat gewond geraakt. De man raakte, rijdend over de Burghardt van de Berghstraat in de richting van de Graafseweg, in een slip en verloor de controle over zijn voertuig. Hij kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste hierdoor op een tegenligger, bestuurd door een 48-jarige man uit Nijmegen. De man 41-jarige man bleek onder invloed van alcohol. Hij is met verwondingen aan het gezicht overgebracht naar het Radboudziekenhuis.


Autodiefstal

Vanaf de Waalkade is gisteravond een zwarte Volkswagen Polo gestolen met kenteken
PZ-TZ-21. De eigenaresse deed aangifte.

District Tweestromenland

Valburg / A50 - 2 Rijbewijzen ingevorderd bij videosurveillance

Tijdens een controle met de video-auto zijn gistermiddag 2 rijbewijzen ingenomen. Op de Rijksweg A50 werd de video-auto met hoge snelheid ingehaald door twee auto's. Beide voertuigen zijn over langere afstand gevolgd. De volgende overtredingen werden geconstateerd: rechts inhalen, kleven en overtreding van de maximum sneheid, 134 km/h waar 70 is toegestaan. Een van de twee bestuurders is staande gehouden, een 25-jarige man uit Heerenveen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast kreeg deze man een proces-verbaal voor niet handsfree bellen en niet dragen van de autogordel.
De andere bestuurder is op kenteken bekeurd.

Eveneens op de A50 ter hoogte van Valburg is het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige man uit Apeldoorn. Deze bestuurder reed met een snelheid van 129 km/h ter hoogte van een wegversmalling waar de daar geldende snelheid is verlaagd naar 70 km/h.


Winssen - Autodiefstal

Vanaf de Hendrik de Haardstraat is vanmorgen een blauwe Mercedes Vito gestolen met kenteken VX-PS-14. De eigenaar deed aangifte.

District De Waarden

Enspijk - Politie zoekt getuigen in onderzoek overval

Zondagavond vond er tussen 22.30 en 23.00 uur een gewapende overval plaats op de
Mc Donalds. Daarbij werden enkele medewerkers door twee overvallers bedreigd met wapens. Bij de overval raakte niemand gewond. Een geldbedrag werd buitgemaakt.
De politie startte direct een onderzoek en is op zoek naar getuigen die zich rond het genoemde tijdstip in de omgeving van de Mc Donalds bevonden en mogelijks iets gezien hebben. Daarbij wordt specifiek een onbekend gebleven man verzocht zich te melden. Deze man heeft rond het tijdstip van de overval gebeld naar een filiaal in Waardenburg. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met politieteam Geldermalsen dat te bereiken is via het algemene politienummer 0900-8844.


Ingen - Dode bij verkeersongeval

Een 24-jarige Tielse is vanmorgen rond 07.00 uur op Het Zwarte Paard nabij Ingen, de Provincialeweg van Tiel naar Eck en Wiel, overleden ten gevolge van een aanrijding met een vrachtwagen. Zij reed van Tiel in de richting van de rotonde in de richting Maurik - Eck en Wiel - Ingen. In een flauwe bocht ongeveer één kilometer vóór de rotonde verloor zij wegens te hoge snelheid en de gladheid de macht over het stuur en kwam dwars op de weg terecht. Daardoor botste zij tegen een haar tegemoetkomende vrachtwagen, bestuurd door een 43-jarige man uit Geffen. Hij raakte daarbij niet gewond.


Heukelum - Verkeersongeval met letsel
Gisteravond rond 19.30 uur heeft een frontale aanrijding plaatsgevonden op de Provincialeweg N848 ter hoogte van Heukelum. Een 47-jarige bestuurster van een personenauto uit Spijk, rijdend in de richting van Vuren, kwam door nog onbekende oorzaak frontaal in botsing met een personenauto komend vanuit de tegenovergestelde richting. De bestuurder was een 68-jarige man uit Leerdam. De vrouw werd hierdoor met haar auto tegen een achteropkomende vrachtauto geduwd. Zij is door de brandweer uit het voertuig gehaald en is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De man is eveneens overgebracht naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.


Haaften - Woninginbraak


Gisteravond is ingebroken in een woning aan de Hagedelstraat. Via het forceren van een raam is toegang verschaft tot de woning. Uit de woning is een geldbedrag weggenomen. De 69-jarige eigenaresse deed aangifte.


Zaltbommel - Autodiefstal

Vanaf de Omhoeken is in de nacht is woensdagmorgen een witte Peugeot 205 gestolen met kenteken DG-ZV-19. De eigenaresse deed aangifte.
Vanaf de Huibersakker is in de nacht van dinsdag op woensdag een grijze Peugeot 205 gestolen met kenteken ZN-63-DJ. De eigenaresse deed aangifte.


Blik op veilig

Snelheidscontroles op woensdag 28 januari

Plaats    Straat     Tijd        MaximumVoertuAantaHoogst 
                                        igen  l    gemeten
                                 snelhei      bekeusnelhei
                                 d            rd   d      
Nijmegen  St.        16.00 -     50     2300  8    Niet   
          Annastraat 18.15 uur                     bekend 
                                                   ivm    
                                                   statief
Nijmegen  Berg en    19.15 -     50     321   11   83     
          Dalseweg   20.30 uur                            
Millingen Heerbaan   15.50 -     50     1141  51   74     
aan de               18.35 uur                            
Rijn                                                      
NederasselBroekstraat15.45-18.15 50     1150  40   91     
t                    uur                                  

Gordelcontrole Nijmegen

Het team Verkeershandhaving heeft gisteren op drie locaties gordelcontroles uitgevoerd. Op het Keizer Karelplein zijn tussen 10.30 uur en 13.30 uur 32 automobilisten bekeurd voor rijden zonder gordel. Daarnaast kreeg een bestuurder een bekeuring voor niet handsfree bellen en eentje voor negeren van de verplichte rijrichting.
Op de Hazenkampseweg en de Kwakkenbergweg zijn gistermiddag bij gordelcontroles 14 bekeuringen uitgedeeld voor rijden zonder gordel en één voor niet handsfree bellen.

Gordelcontrole Wijchen
Bij gordelcontroles op de Hoefsestraat en Nieuweweg zijn gisteravond 9 bestuurders bekeurd voor rijden zonder autogordel. Dit kost de overtreder een standaard bedrag van 40 euro. Daarnaast zijn 3 bekeuringen uitgedeeld voor rijden zonder geldige apk en een voor negeren van de verplichte rijrichting.

---- --


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39