Gemeente Heusden


Massaal gebruik bladkorven in Heusden 29-1-2004 De bladkorven in de gemeente Heusden zijn in 2003 goed gebruikt. In totaal is in negen weken bijna 104 ton bladafval opgehaald: een verdubbeling ten opzichte van 2002! Vanwege het succes hebben burgemeester en wethouders al in 2003 besloten om het plaatsen van de korven als vaste service in de afvalinzameling op te nemen. Daarbij zal jaarlijks bekeken worden of het mogelijk is om het aantal locaties uit te breiden of te verbeteren.

De gemeente heeft in het najaar van 2003 ongeveer 70 korven geplaatst. Dit waren er 20 meer dan in 2002. Er werd gebruik gemaakt van nieuwere, grotere modellen en het aantal locaties lag meer verspreid over de gehele gemeente. In de korven konden de inwoners alle opgeveegde bladeren op een gemakkelijke manier kwijt. Op deze manier werd voorkomen dat de GFT-containers in de herfst overvol raken. Kortom: Een goede stimulans voor het scheiden van GFT-afval.

Uit de reacties is gebleken dat de mensen erg blij waren met de bladkorven. De gemeente heeft ook heel veel verzoeken ontvangen voor het plaatsen van nog meer exemplaren. Ook in 2003 is nauwelijks misbruik gemaakt van de bladkorven.