Wereld Natuur Fonds Nederland

Persbericht Wereld Natuur Fonds en Zeelandia
29 januari 2004

3,3 miljoen euro voor wereldwijde natuur


- Resultaat 15 jaar samenwerking Zeelandia en Wereld Natuur Fonds -

Het is 15 jaar geleden dat Z.K.H. Prins Bernhard als President van het Nederlandse Wereld Natuur Fonds het eerste Panda-broodje in ontvangst nam. Het Panda-broodje heeft vervolgens zijn eigen succesverhaal geschreven. De samenwerking met Zeelandia en de ambachtelijke bakkers heeft in de afgelopen 15 jaar in totaal 3,3 miljoen euro opgeleverd voor wereldwijde natuurbeschermingsprojecten. Niet eerder heeft een samenwerking met een bedrijfspartner in totaal zoveel geld opgeleverd voor de natuur. Het Wereld Natuur Fonds is er dan ook zeer blij mee. Ter gelegenheid van dit mooie resultaat kreeg Z.K.H. Prins Berhard donderdag 28 januari het boek overhandigd waarin het verhaal van 15 jaar Panda-broodje en samenwerking met het Wereld Natuur Fonds door Zeelandia is vastgelegd.

Inmiddels is het aantal Panda-producten bij de ambachtelijk bakker uitgebreid. Naast het Panda-broodje is er nu ook het PandaDubbelDonker en de PandaCake. Producten waarmee Zeelandia na 15 jaar een nieuwe impuls wil geven aan de samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Een samenwerking die ook in de toekomst zowel winst oplevert voor de bakkers van deze bijzondere producten, als voor de natuur.

De in totaal 3,3 miljoen euro die de afgelopen 15 jaar met Panda-producten bijeen is gebracht is met name ten goede gekomen aan ontwikkeling van nieuwe natuur in Nederland, waaronder de herintroductie van de bever in Nederland. Maar ook kwetsbare natuur in het buitenland is dankzij de Panda-broodjes en PandaCake er op vooruit gegaan: behoud en bescherming van wetlands in het stroomgebied van de Zambezi in Zambia, bescherming van de koraalriffen in Kenia en bescherming van de legstranden van de zeeschildpadden in Griekenland en Turkije, bescherming van de berggorilla in Rwanda en Virunga.

////////////////////////////
Foto's (in hoge resolutie) van overhandiging speciaal boek en symbolische cheque door Zeelandia-directeur G. Rietveld aan Z.K.H. Prins Bernhard der Nederlanden op Paleis Soestdijk: op aanvraag beschikbaar

(1 foto ter illustratie in lage resolutie als bijlage bijgevoegd)

Meer informatie:

Marie-Christine Lanser-Reusken, persvoorlichter
tel: 030-6937374 of mobiel 06-21548657 of email: mlanser@wwf.nl

Marc Henskens, Communication Manager Zeelandia
Tel. 0111-419330 of mobiel 06-53363268 of email: marc.henskens@zeelandia.nl


-
Wereld Natuur Fonds
Unit persvoorlichting
Boulevard 12
3707 BM Zeist