Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 29/1

Bergen op Zoom, 29 januari 2004

Politie houdt verdachte gestolen bromfiets aan

OSSENDRECHT: Woensdag is een 16-jarige jongen aangehouden op de Brouwerij op verdenking van diefstal van een bromfiets. Die ochtend had de eigenaar van de bromfiets aangifte gedaan van diefstal. Later die dag zag een bekende van de aangever de betreffende bromfiets in Ossendrecht rondrijden. Dit is gemeld en de politie heeft de bestuurder van de bromfiets aangehouden. Gelet op zijn leeftijd krijgt de jongeman een verwijzing naar bureau Halt.

Reeks diefstallen uit autos

HOOGERHEIDE: Donderdag is door meerdere mensen aangifte gedaan van diefstal uit hun personenautos. Dit gebeurde onder andere bij drie autos op de van Houtstraat, tweemaal op de monseigneur Poelstraat, tweemaal op de Schapendreef en eenmaal op de Monseigneur Nolenstraat. De inbrekers kwamen de autos veelal binnen door portieren te verbuigen. Uit de autos zijn ondermeer de autoradio weggenomen. De politie heeft de diefstallen in onderzoek.

Verdachten mishandeling en afpersing aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft dinsdag een 37-jarige man en een 36-jarige man van Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij mishandeling, afpersing en bedreiging met de dood. Op 17 november jl. is het slachtoffer, een 36-jarige man van Bergen op Zoom, gelokt naar een woning in Bergen op Zoom. Daar hebben zij het slachtoffer mishandeld, vastgebonden en bedreigd met een vuurwapen. De daders wilden een grote som geld. Het slachtoffer is hierbij mishandeld en heeft veel bloed verloren en ook is zijn pink gebroken. De technische recherche heeft onderzoek gedaan in de woning van een van de verdachten. Hier zijn sporen aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten op het politbureau van Bergen op Zoom. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politie houdt verkeerscontroles

BERGEN OP ZOOM: Woensdag is er op de Antwerpsestraatweg een verkeerscontrole uitgevoerd. Er zijn vier bekeuringen uitgeschreven. Ook op de Gagelboslaan zijn verkeerscontrole gehouden. Hier zijn 14 bekeuringen uitgeschreven,

Diefstal bromfiets is gefilmd

BERGEN OP ZOOM: In de Kloosterstraat is woensdag vlakbij een horecagelegenheid Zoom een bromfiets gestolen. Een en ander is op video opgenomen omdat er ter plaatse een camera hangt. De politie onderzoekt de diefstal.

Aangifte bedreiging ambtenaren

BERGEN OP ZOOM: Twee ambtenaren van de gemeente Bergen op Zoom hebben woensdag aangifte gedaan van bedreiging. De 45-jarige man uit Bergen op Zoom verscheen voor de gemeentelijke klachtencommissie. Tijdens deze bijeenkomst zijn de gemoederen zo hoog opgelopen dat een en ander uit de hand liep. De verdachte is door de politie uit het gemeentehuis verwijderd.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

SINT WILLEBRORD: Woensdagmiddag is op een zolder bij een woning aan de Nachtegaalstraat een hennepkwekerij met 248 planten ontdekt. Ook is vastgesteld dat de verzegeling van de elektriciteitsmeter was verbroken. De bewoner kan een proces verbaal tegemoet zien op grond van de Opiumwet en van diefstal van stroom. De hennepkwekerij is ontmanteld door de politie.

Aanrijdingen door gladheid

De politie heeft woensdagavond en nacht en donderdagochtend bij meerdere aanrijdingen assistentie verleend. Deze aanrijdingen zijn veroorzaakt door gladheid. De politie wijst er op dat het belangrijk is bij gladheid de snelheid te minderen.

SINT WILLEBRORD: Op de Rijksweg A-58 tussen de afrit Sprundel en Sint Willebrord was gisteravond een aanrijding met beknelling. Een witte Volkswagen bus was gaan tollen op de weg en dwars op de rijbaan komen te staan. Achter deze bestelbus reden twee personenautos en een vrachtauto. De autos konden er links langs rijden en de vrachtwagenchauffeur wilde dit ook doen. Hierdoor schaarde zijn vrachtwagen met aanhangwagen. De voor de vrachtauto rijdende personenauto werd in de middenberm geduwd. De ambulance heeft een persoon gewond meegenomen naar het ziekenhuis.

OUDENBOSCH: In de nacht van woensdag op donderdag is een 23-jarige automobilist uit Oudenbosch op de Zeggeweg tegen een schrikhek van de spoorwegovergang aangereden. De oorzaak is met te hoge snelheid rijden met sneeuw en gladheid.

BOSCHENHOOFD: In de nacht van woensdag op donderdag is een 26-jarige automobilist uit Roosendaal op de Rijksweg A-58 uit de bocht gevlogen. Hij reed op de oprit van de A-58 in de richting van Roosendaal. Hij had niet voortdurend zijn voertuig onder controle. In de bocht, waar het wegdek besneeuwd en glad was, verloor hij de controle over het stuur en botste tegen de vangrail. De man had ook nog te veel gedronken en kreeg een rijverbod van 16 uren. Hij moet zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.

BOSSCHENHOOFD: Donderdagochtend reed een 23-jarige man uit Hoeven over de Pagnevaartdreef en hield niet voldoende rechts. Door de gladheid verloor hij de macht over het stuur vanwege de gladheid. Er ontstond een botsing tussen hem en een tegemoetkomende auto bestuurd door een 42-jarige vrouw uit Nispen. Beide bestuurders hadden last van rug en nek.

STEENBERGEN: Donderdagochtend is een 54-jarige man uit De Heen op de Boonhil in de sloot beland. De man reed over de Boonhil in de richting van Steenbergen. Hij had niet voortdurend zijn auto onder controle. Hij raakte in een slip en kwam in de sloot terecht. De rechterkant van de auto liep schade op.

WOENSDRECHT: Donderdagochtend zijn op de rijksweg A-4 een personenauto en een vrachtwagen met oplegger met elkaar in botsing gekomen. Een 43-jarige man van Zoetermeer heeft tijdens het rijden op de Rijksweg A4 met zijn auto het linkerachterwiel van de trekker van 27-jarige man uit Zuidland geraakt. Dit is vermoedelijk gebeurd door een combinatie van gladheid en te hoge snelheid. De personenauto is over de kop geraakt en blijven liggen op de linkerweghelft. De bestuurder is niet gewond. De auto is getakeld en Rijkswaterstaat heeft de olie van het wegdek gehaald.

Bron: Karen de Groot