Nieuw-Vlaamse Alliantie


Minister Anciaux, het is alle dagen trektocht! (29/01/04)

Ronduit N-VA!, de jongerenorganisatie van de N-VA, is verbolgen omdat de vzw VVKSM en een jeugdleider gedagvaard worden in verband met een tragisch ongeval met een scoutsgroep.

Tevens is Ronduit N-VA! van oordeel dat de ideeën van mobiliteitsminister Anciaux geen afdoend antwoorden bieden. De jeugdbewegingen organiseren het hele jaar door weekends en trektochten. Dit los je niet op met tijdelijke verkeersmaatregelen.

Iedere dag lopen duizenden vrijwilligers en leerkrachten met groepen en klassen door het verkeer als zwakke weggebruiker. Het is verontrustend voor al deze mensen dat zij hierdoor een proces riskeren.

Ronduit N-VA! pleit voor een verkeersbeleid dat rekening houdt met de zwakke weggebruiker. Het tragische ongeval is het bewijs dat er ook voor landelijke wegen maatregelen nodig zijn om de verkeersveiligheid te verhogen.

Ronduit N-VA! roept minister Anciaux dan ook op om alle wegen in dit land verkeersveiliger te maken. De maximumsnelheid tijdelijk verlagen tijdens jeugdkampen is geen antwoord voor de groepen die elke dag door het land stappen. Dit land heeft ook geen streken waar er geen trektochten doorkomen van jeugdbewegingen. Ieder weekend, iedere dag zijn er groepen die door ons land wandelen, stappen, marcheren, lopen, Zij hebben ook het recht om veilig in groep over straat te gaan. Het beleid voor de zwakke weggebruiker is een beleid van 365 dagen per jaar en van alle steden en gemeenten.

Tegelijkertijd vragen de jongeren van N-VA zich af of deze processen de prioriteit moeten zijn van het justitiebeleid van deze paarse regering.

Auteur:
Joris Kelchtermans, voorzitter
Ronduit N-VA!

Meer informatie:
Contactpersoon: Joris Kelchtermans
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: joris.kelchtermans@n-va.be
Url: www.ronduitnva.be