Gemeente Den Haag

januari 2004
18 nieuwe woningen aan de Laan van de Mensenrechten (30 januari)

Op donderdag 29 januari 2004 geeft wethouder Hilhorst het startsein voor de bouw van 18 woningen aan de Laan van de Mensenrechten. Om 16.00 uur zal hij de eerste paal slaan. Op de plaats waar vroeger een activiteitencentrum van de Compaan stond, verrijzen binnenkort 18 koop-eengezinswoningen.

Architectuur
Architecte Mieke Bosse, van Scala Architecten Den Haag, heeft het ontwerp voor de woningen gemaakt in opdracht van NCB Projectontwikkeling uit Harderwijk. Voor de gevels heeft zij aansluiting gezocht bij 'sterke' Haagse architectuur. Het ontwerp is door alle betrokkenen lovend ontvangen.
Voor de binnenkant van de woningen biedt NCB de kopers veel keuze bijvoorbeeld voor de plaatsing van de keuken. Verder kan elke koper kiezen voor een dakterras of een grotere slaapkamer, voor een carport of een garage, met de mogelijkheid om op de garage zelfs een tuinhuis te bouwen.

Duurzaam wonen
Het ontwerp beantwoordt aan eisen voor Duurzaam Bouwen. Dat betekent dat er bij de toepassing van bouwmaterialen rekening is gehouden met het milieu. Bovendien heeft het comfort van de toekomstige bewoners veel aandacht gekregen.

Parkeren
Alle 18 woningen hebben twee parkeerplaatsen op een afgesloten binnenterrein achter de woningen. Het project heeft het politiekeurmerk Veilig Wonen.