Gemeente Hilvarenbeek


Uit de B&W-besluitenlijst van 27 januari 2004 (29-01-2004)

Vervanging gordijnen Elckerlijc
Om te voldoen aan brandveiligheidseisen is het nodig de podiumgordijnen in cultureel centrum Elckerlijc te vervangen door vlamvertragende gordijnen. Het college heeft besloten tot aanschaf over te gaan.

Schoolmaatschappelijk werk voortgezet onderwijs Het college stelt 4.206,00 beschikbaar voor continuering van het schoolmaatschappelijk werk in 2004.
Het schoolmaatschappelijk werk in de regio Midden-Brabant ging van start in 2001 en werd in eerste instantie gefinancierd door de gemeente Tilburg, provincie en bureau Jeugdzorg. Met het wegvallen van de financiële bijdrage van bureau Jeugdzorg kwam in 2002 het voortbestaan van het project in gevaar.
Vanwege de positieve resultaten van het schoolmaatschappelijk werk ging de provincie op zoek naar andere financiers. Dit leidde ertoe dat regiogemeenten samen met de provincie de afgelopen twee jaar zorgden voor de financiering. De vraag wie daarna het school-maatschappelijk werk zou moeten gaan financieren, zou dit jaar beantwoord worden na het van kracht worden van de nieuwe Wet op de Jeugdzorg. Omdat de inwerkingtreding van deze wet is uitgesteld en alle partijen het erover eens zijn dat het project niet mag stoppen, is in regionaal verband besloten 2004 als overgangsjaar aan te merken en de financiering ongewijzigd voort te zetten.

Aanpassing Verstrekkingenbesluit Wvg
In december 2002 stelde de gemeenteraad de gewijzigde Verordening voorzieningen gehan-dicapten vast inclusief het bijbehorende verstrekkingenbesluit. In het verstrekkingenbesluit is de hoogte vastgelegd van de financiële tegemoetkomingen voor rolstoelen, woon- en vervoersvoorzieningen. In verband met prijsindexering wordt het verstrekkingenbesluit jaarlijks bijgesteld. Per 1 januari 2004 worden de gehanteerde bedragen verhoogd met 2,3% (op basis van het prijsindexcijfer WVG).

Aanlegvergunning geluidswal Ambrosiusweg
Vanwege geluidsoverlast van de provinciale weg (N269) wil de bewoner van Ambrosiusweg 3 op zijn eigen perceel en voor eigen kosten een geluidswal aanleggen. Het betreffende perceel heeft de bestemming agrarisch gebied. Voor het ophogen van grond is in dit geval een aanlegvergunning nodig. De procedure die daarvoor gevolgd moet worden, wordt opgestart.

Extra variant verkeerscirculatieplan
Medio december werd de tussenrapportage van het verkeerscirculatieplan gepresenteerd. Er werd een toelichting gegeven op de verschillende alternatieven en maatregelen die zijn onderzocht om bestaande - en toekomstige - overlast te verlichten. Aan de hand van ondermeer ongevallencijfers, verkeerstellingen en kentekenonderzoek waren zeven varianten onderzocht.
Na de presentatie is inwoners de gelegenheid geboden nieuwe varianten aan te dragen. Dit leverde een aantal varianten op, waaruit het college er uiteindelijk vijf heeft geselecteerd die eventueel nader onderzocht gaan worden.
Omdat in een aantal reacties van inwoners werd gepleit voor maatregelen om het autoverkeer te beperken en het fietsverkeer te stimuleren, is besloten nog een zesde variant toe te voegen waarin de gevolgen van dergelijke maatregelen worden doorgerekend. Een voorstel over de door te rekenen varianten wordt op 4 februari a.s. voorgelegd aan de commissie Openbare Werken en Milieu.

Uit eerdere collegevergaderingen

Voorstel aan de raad inzake grondnota
Het college legt jaarlijks aan de gemeenteraad een grondnota voor. De grondnota wordt opgesteld op basis van geactualiseerde exploitatie-opzetten van lopende bestemmings-plannen en geeft inzicht in de ontwikkelingen met betrekking tot grondexploitatie en vermogenspositie. Vast onderdeel van de grondnota is een voorstel om de grondprijzen voor een volgend kalenderjaar vast te stellen. De grondnota 2003 stond oorspronkelijk geagendeerd voor de raadsvergadering van november 2003 maar werd via een ordevoorstel van de agenda afgevoerd.
De behandeling van het voorstel in de commissie Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting (op 13 januari jl) is voor het college aanleiding geweest het eerdere voorstel op onderdelen te wijzigen. Zo is bijvoorbeeld het advies van de commissie om te komen tot meer markt-conforme grondprijzen overgenomen. De uitwerking daarvan past binnen het uitgezette doelgroepenbeleid.
Aan de raad wordt voorgesteld de grondnota 2003 vast te stellen.