Politie Flevoland

Waarschuwing voor inbrekers/autodieven

Lelystad 29-01-2004 - In Lelystad zijn in de laatste maand meerdere dure auto's gestolen na een woninginbraak. De daders braken eerst in in de woning en namen met behulp van de in de woning gevonden autosleutels de auto mee.

De woninginbraken vonden voornamelijk plaats bij het Golfpark en de Boeier.
De daders hebben een voorliefde voor dure auto's en vrijstaande woningen. Zij breken is als er een dure auto voor de woning staat en nemen, naast andere dure spullen, de autosleutels mee om hiermee de auto mee te nemen.
Mogelijk gaat het hierbij om diefstal op bestelling. Van de acht op deze manier gestolen auto's zijn er inmiddels twee teruggevonden in Spijkenissen en Almere Haven.

Advies

De politie adviseert eigenaars van dure auto's deze, voor zover mogelijk, in de garage te plaatsen en in ieder geval de autosleutels goed op te bergen.
De meestgebruikte inbraakmethoden zijn het "gaatjes-boren" en het afbreken van de cylinder van het slot. Voor advies over het nemen van inbraakwerende maatregelen kan contact opgenomen worden met het Preventieteam van Stichting Perspectief, 0320 - 282 483.